gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

DELIVER NEW EVENT REG E-mail Tisk

Termín

Mapa
Kdo: Večery S, Petr Vašina & Michaela Mádlová, Jitka Knížková, Zlee Jazzyky
Název akce/fest.: Večery S - Petr Vašina & Michaela Mádlová, Jitka Knížková, Zlee Jazzyky
Kdy: 20.01.23 19:00
Místo: Divadlo U Kapličky
Ulice: Husova 622/45
Město: České Budějovice
Typ akce: Koncert
Žánr: F/C/T/BG
Vstupné: 160/200

Popis

Petr Vasina dlouhodobe pusobil v orchestru pribramskeho Divadla Antonina Dvoraka, v Pribramskem Big Bandu a v ruznych rockovych a folk-rockovych formacich. S Misou Madlovou se seznamili pri studiu na kytarove skole a od pocatku roku 2019 vystupuji se sansony a blues ve folkovem baleni. Misa krome kytary a zpivani hraje na ukulele, Petr zpiva, hraje na kytaru, foukaci harmoniku a pricnou fletnu. Repertoar je tvoren Petrovymi pisnickami ze sóloveho obdobi, vetsinou z alba Nikdy predtim, a z casti novymi pisnickami, ktere Misa a Petr slozili v posledni dobe.

 Jitka Knizkova zacinala s klasickou kytarou a absolvovala dva kytarove cykly na ZUS. Postupne se potkavala i s jinymi zanry a taky zacala psat vlastni pisne. Vydani prvniho alba Odchylka v dokonalosti v roce 2019 odstartovalo jeji sólovou drahu. Pisnicky neni nutne presne radit ke konkretnimu stylu, hodne se meni vzhledem k obdobi a muzice, ktera Jitku v tu dobu nejvic ovlivnuje. Zanry se v Jitce michaji dlouho, patrne proto studuje jazzovou kytaru na Konzervatori Jaroslava Jezka, coz Jitku vede k dalsimu hudebnimu posunu.

 Hudebni skupina Zlee Jazzyky (cti Zle jazyky) je z Humpolce a pohybuje se na hrane folku, sansonu a dzezu. Kapela vznikla na zacatku roku 2015 a puvodne hrala jazzove standardy, postupne ale presla ke skladani vlastni tvorby. Na jare roku 2019 vzniklo album Pozde k pulnoci, ktere vinou covidu vyslo tesne pred Vanoci roku 2020. Hraji ve slozeni Bara Kanova - zpev, Jirka Prokupek - piano, zpev, Petr Lisy - saxofon, klarinet, Petr David - kontrabas a Vlada "Smutek" Vesely - cajon, perkuse.

 

Zaregistrovaní uživatelé:

Musíte se přihlásit, pokud se chcete zaregistrovat na tento termín.

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib