gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

29.10.2007 Notování s modrým albem aneb Doprejte si Šantré (Cimbura)    PDF Tisk Email
PR

Vítěz prvního ročníku soutěže Notování pod Vyšehradem (2003/2004) a držitel Krtečka redakce F&C z roku 2005, pražské trio Šantré, je druhým účastníkem předvánočního triptychu, jehož vystupující představují v P-klubu Trojická 10, při Notování pod Vyšehradem, svá letošní debutová alba. Podobně jako říjnový debutant Arnošt Frauenberg, nahráli Šantré svůj debut nazvaný 2+1 převážně v péči tymákovského Jumba. Hlavním "protektorem" alba byl ale tentokrát Michal Kadlec (Jarret). Jeho jméno se objevuje i mezi četnými hosty, kteří spolu se Šantré - zpěvačkou Inkou Tognerovou, baskytaristou Pavlem Hlouškem a kytaristou, zpěvákem, autorem a kapelníkem Dušanem Vainerem - album nahráli. Z hostí, z nichž každý po sobě zanechal výraznou stopu, si zde zaslouží být jmenován, vedle Michala Kadlece, aspoň Honza Noha (Bezefšeho, ex Jarret), jeden

foto z http://www.santre.cz ©

Šantré při křtu alba 24. dubna 07 v Divadle na Prádle

foto z http://www.santre.cz/ ©

 z nejlepších bubeníků, kterého kdy česká folková scéna měla. Každá z patnácti písní alba dozrála ve studiu do nové zvukové podoby, aniž by přitom ztratila charakter, který jí vtiskl jejich autor. Proto nebude divák, resp. posluchač, příjemně komorní prezentací alba triem Šantré bez hostí o nic ochuzen. Pořídí-li si posléze jejich cédéčko domů, navštíví ho písničky v hávu o poznání efektnějším. Prostě proto, že na návštěvu se lépe oblékne každý slušný píseň, že?

Album 2+1 v hezkém, příjemně nekomerčním, modrém bookletu Jana Buriánka si toho večera v Trojické můžete pořídit dvojím způsobem. Buď se necháte zástupcem skupiny Šantré vylosovat jako obdarovaný divák, nebo si desku na konci programu koupíte u pokladny klubu.

Šantré své album představí v pohostinském vystoupení po přestávce třetího základního kola pátého ročníku soutěže folkových na hudebně příbuzných interpretů Notování pod Vyšehradem. Soutěžícími toho večera budou skupina Zlomky Lucie Minaříkové (Praha), hudební uskupení Dana Houdková & Stejná krev (Praha), duo If Kaa (Mšeno, resp. Praha) a písničkáři Hanka Hložková (Třebíč), Kosmonaut (Michal Šimíček - Brno) a Láďa Zítka (Bystřice pod Pernštejnem). Soutěž, ve které rozhoduje především divácké hlasování, zahájí znělka, která zazní v P-klubu Trojická 10 v Praze 2 ve čtvrtek 1. listopadu 07 v 19.30 hod.

P.S.: Třetího účastníka našeho debutového triptychu, jakož i data, soutěžící a hosty dalších základních kol a termíny semfinále a finále s jejich hosty naleznete již teď v kalendáři tohoto serveru. Vždy se jedná o první pracovní čtvrtek v měsíci, byť tento v květnu 08 připadá až na patnáctého.

Ahoj na Notování pod Vyšehradem!


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib