gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.10.2008 Notování se dvěma spisovateli a keltskou tlupou (Cimbura)    PDF Tisk Email
PR

Soutěž Notování pod Vyšehradem je soutěží hudební a jen zřídka se stane, že se mezi soutěžícími objeví publikující literát. Přesto ve třetím základním kole uvidíme na scéně P-klubu hned dva muže slova v knihách vázaného. Jedním z nich bude Honza Šťovíček - Šťovík, autor několika úspěšných cestopisů a leader soutěžící skupiny Appaloosa z Prahy, dalším pak pražský písničkář Honza Jícha - Donald, autor humoristických knížek, někdy též cestovatelského zaměření. Stejně jako Appaloosa a Honza Jícha se Notování účastní ponejprv i písničkář Petr Brousil ze skupiny Bejlí, ex člen pilníkovských Kaluží, t. č. rovněž Pražák. Další tři soutěžící jsme v Notování viděli již v minulém ročníku. Jsou jimi opět Pražák, tentokrát připlavený ze Severních Čech, písničkář Pavel Petran a kapely Fajnbeat z Prahy a Hadraplán ze severočeského Oseka.

Hostem večera bude tentokrát kapela Jauvajs, která se Notování zúčastní rovněž podruhé. Už v roce 2004, když jsme zvali tyto držitele Krtečků z let 2002 a 2003 jako hosty finále prvního ročníku naší soutěže (3. června 04), jejich kapelník Kuba Linhart přijal pozvání s ochotou a radostí dobře slyšitelnou i z mobilního telefonu. Nejinak tomu bylo i letos? Přesto, že keltský výraz "jauvajs" překládáme do češtiny jako úsloví "není to ten úplně nejpříjemnější pocit" je nálada písní kapely nesoucí tento název stejně pozitivní, jako komunikace s jejím kapelníkem. Kapelník Linhart je i autorem, či aspoň textařem, většiny repertoáru kapely, u které ani balady nejsou tolik ponuré, jako mnohdy bývají. Asi to není náhodou.

Třetí základní kolo VI. ročníku soutěže Notování pod Vyšehradem proběhne ve čtvrtek 6. listopadu 2008 v P-klubu Trojická 10 v Praze 2. Znělku soutěže zapnou zvukaři kulturní agentury Kubahudba přesně v 19.30 a bezprostředně potom nastoupí na scénu první ze šesti soutěžících. Toho, který postoupí do semifinále, můžete vybírat v diváckém hlasování i vy, čtenáři FOLKtimu, navštívíte-li tento soutěžní koncert.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib