gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

17.05.2012 Koncert navíc, hlavně pro radost (Karel Vidimský – Cimbura)    PDF Tisk Email
PR
Soutěž Notování uvádí během své téměř devítileté historie první koncert mimo řadu prvních čtvrtků v měsíci. V tomto nesoutěžním koncertu, který proběhne ve středu 23. května 2012 od 20:00 v Music City Clubu, vystoupí skupiny Flender & spol. a Hudbanda.
Úvod představení bude patřit skupině Flender & spol., o které se můžete v předchozí reportáži z 3. semifinále Notování dozvědět prakticky všechno. Jediné, co v reportáži chybí je slovo o pozoruhodné sbírce kytar, kterou leader kapely Radim Flender během vystoupení střídá.
Radim a jeho Flender
Radim a jeho Flender
foto: Jirka Paparaci Šámal
Nejvíc pozornosti mezi nimi připoutává i z dálky maličká kytara z dílny Ládi Kučery - Huberťáka, skoro stejná jakou má Samson. Zblízka nejvíc zaujme nástroj, který je dílem mistra kytaráře, jehož jméno Radim tají. Hlavu této kytary zdobí nápis Flender nápadně podobný logu renomovaného amerického výrobce kytar, firmy Fender. Leč dosti bulváru! Kapela nám slíbila, že tentokrát vystoupí v kompletní sestavě.
Druhá část programu bude patřit skupině Hudbanda, která k Notování patří jako málokterá. Ve své prenatální podobě, pod názvem Triumvirát, se naší soutěže zúčastnila jako semifinalistka třetího ročníku. V následujícím čtvrtém a potom i v pátém ročníku, kdy soutěžila již pod svým současným názvem, napřed jako trio, posléze jako duo Rejky Balcarové (zpěv, kytara, klávesy) a Davida donda Ondřicha (zpěv, baskytara), svůj postup do semifinále zopakovala. Do sedmého ročníku se nestihli včas přihlásit a soutěžení v osmém a dalších ročnících by považovali za neférové, protože v červnu 2009 přijala Rejka, po poradě s dondem, nabídnuté členství v Radě Notování. Koncem téhož roku se Hudbanda rozrostla o Pepu Balcara (el. kytara) a Chosého Valušiaka (bicí) a z folkového dua byla rázem folkrocková formace, která si svoje ostruhy poctivě vysloužila na scénách pražských i mimopražských klubů a na četných menších festivalech. Koncertem v Music City Clubu se Hudbanda vrací na scénu po pětiměsíční pauze vynucené napřed onemocněním hlavní protagonistky a většinové autorky repertoáru Rejky, posléze pak nutností osvěžit ve zkušebně všechno, co kapela dávno umí. A co umí, to předvedla i v Balcony TV, podívejte se:
Vedle návratu Hudbandy na scénu bude tento koncert premiérou zvukařského týmu Pepa Balcar a Michal Bechyně, který od září 2012 začne pečovat o zvuk Notování. Podobně jako si Hudbanda před svým návratem musela osvěžit ve zkušebně všechno, co dávno umí, chtějí si i naši noví zvukaři to, co dávno umí, vyzkoušet v sále, kde Notování probíhá, aby o nic neošidili ani prvního soutěžícího, kterého budou zvučit. Myslíme si o tom, že je to nanejvýš solidní a odpovědný přístup.
Se zvukaři Jakubem Bleskem Moravcem a Vojtou Smahelem, kteří dobře a věrně sloužili zvuku Notování po pět let, se rozloučíme při finále tohoto ročníku, kdy u nás budou zvučit naposledy. Oba dva s profesionální zvukařinou končí a dál ji chtějí dělat pouze jako koníčka. Proto nechtějí být nikde pravidelně vázáni. Určitě je ale rádi uvítáme na záskok, budou-li ho naši noví zvukaři potřebovat.

Sdílet na...
Kam dál?

» Výsledky 4. základního kola X. ročníku Notování (Rada Notování)

» Výsledky 3. základního kola VIII. ročníku Notování (Rada Notování)

» Ilon a Míša Leichtovi na Vyšehradě (Karel Vidimský - Cimbura)

» Notování - soutěž takřka mezinárodní! (Rada Notování)

» Notování s Jirkou Muchou & Janou Balejovou (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib