gototop
17.09.2012 Ilon a Míša Leichtovi na Vyšehradě (Karel Vidimský - Cimbura)    Tisk
PR
Míša Leicht má svůj Cop a Ilon Leichtová kapelu BlueGate. Je tedy nasnadě, že k jejich společným vystoupením dochází jen velmi zřídka. Jedno ze vzácných vystoupení tohoto manželského dua je ale na dohled! Dojde k němu již tento čtvrtek, 20. září 2012, při festivalu Vyšehraní na pražském Vyšehradě, na komorní scéně Hradby s krásným výhledem na panorama Prahy s dominantou Hradčan. Vystoupení manželů Leichtových proběhne jako zlatý hřeb koncertu připraveného na počest desátého ročníku písničkové soutěže Notování. Program začíná v 18:00, a všichni čtenáři FOLKtimu jsou na něj srdečně zváni.

Zatím co Míša Leicht vystoupil v Notování v r. 2005 jako host finále třetího ročníku, další vystupující jsou
Míša a Ilon se zelím
Míša a Ilon se zelím
foto z www.leichtmusic.cz
vybráni ze soutěžících starších ročníků. Čtyřhodinový program otevře folk-rocková skupina Hudbanda, v někdejším duu dvounásobný semifinalista a v současné velké sestavě dvounásobný host programů Notování, parta, která je se soutěží velmi úzce propojena i dobrým dílem jejích členů, Rejky a Pepy Balcarových. Hudbandu na scéně vystřídá písničkář Martin Rous, vítěz třetího ročníku Notování, držitel písničkářského Krtka ze Zahrady 2006 a čestný člen Rady Notování, jenž ve svých folkových písničkách bohatě uplatňuje své klasické kytarové vzdělání i rockovou zkušenost. Třetím vystupujícím bude skupina Trativod. Tato kapela, známá i od trampských ohňů, si svojí tradiční hillbilly a old time music v červnu 2012 vysloužila rozhodnutím diváků vítězství v devátém ročníku Notování. Finalistou téhož ročníku bylo i trio XXLive, které vystoupí jako předskokan Ilon a Míši Leichtových, a o jehož instrumentální mistrovství se mezi folkovým publikem pohříchu málo ví. Proto je představme následujícím klipem:

Sdílet na...
Kam dál?

» Martin Rous - křest nového CD Bylo nebylo (Školník)

» Míša Leicht v Malostranské besedě (FOLKtime.cz)

» FOLKomín 2014 – plnoletost a rozchod v jednom! (Školník)

» Koncert navíc, hlavně pro radost (Karel Vidimský – Cimbura)

» Martin Rous a Martina Spurná - společně (Ludvík Král)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib