gototop
12.04.2022 Dubnové Notování (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže

Vilda Roubíček
Vilda Roubíček
foto: Renata Králová
První čtvrtek v dubnu proběhlo 5. základní kolo Notování. Zde je pár stručných postřehů:

Večer otevíral Josef Trejbal. Zcela jej pohltil jeho looper, což je na jednu stranu chvályhodné, že se nebojí využívat tuto techniku, na druhou stranu ale občas nestíhal. Méně looperu by možná bylo více, jedna písnička pak byla víceméně jen s looperem a Josef náhle nevěděl co s rukama. Texty má, řekněme, mladistvě naivní, ale s budoucností. Civilní hlas chce ještě trochu usadit a hlídat si práci s mikrofonem.

Slávek Maděra ze skupiny VilMa
Slávek Maděra ze skupiny VilMa
foto: Renata Králová
Jako další šla Kateřina Hajná. I ta by si měla hlídat práci s mikrofonem. Pokud bych měl charakterizovat texty, tak to byly osobní, místy trochu nesrozumitelné, výpovědi, jak co se týče obsahu, tak i co se týče formy sdělení (hlídat výslovnost). U skladby The River bylo v podstatě jedno, co zpívala (a to o angličtině trochu něco vím). Melodie vcelku odpovídaly textům, asi by chtělo trochu vše zjednodušit.

Třetí Vilda Roubíček potvrdil, že když zpívá civilně a neopírá se do chrapláku, tak je velmi v pohodě. Vyzrálé texty, přesně zacílené melodie.

Věrka Hájková z Chorošů
Věrka Hájková z Chorošů
foto: Renata Králová
Skupina VilMa dost oživila atmosféru. Přišla s příjemným, nenáročným a svižným folk - popem, písničky vesměs měly náboj a kapela se zásadních chyb nedopouštěla.

Předposlední přišli Míša Mádlová a Petr Vašina a také se příjemně poslouchali. Byla znát léta zkušeností, zejména u Petra Vašiny, texty upřímné, zralé, podporované hudbou.

Pavel Petran
Pavel Petran
foto: Renata Králová
Ovšem nakonec přišla bomba – Choroši. Začínám k nim mít takový vztah, jako k Blondýně. Vystřihli čtveřici písní – příběhů s vtipnou pointou a s jednoduchými, přehledně vystavěnými a zpěvnými melodiemi s výraznými refrény. Zejména u písně Pod parou jsem se smál už od okamžiku, kdy topič vhodil s uhlím do kotle i lopatu (podobné to bylo dřív u psa, řídícího auto). A ocenili to i posluchači ve svém hlasování.

Nu, a pak už byl čas na hosta – Pavel Petran se skupinou. Vyspělá folková muzika, decentní průvodní slovo, příjemné aranže. Koncert dvojice Choroši - Petran bych si kdykoliv zopakoval. Tak opět další základní kolo první čtvrtek v květnu. Těším se.

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Třetí finalista Notování - Michal Vaněk - a všichni ostatní (Karel Vidimský - Cimbura)

» Notování zná letošní semifinalisty (Belmondo)

» Notování v květnu (Miloš Keller)

» Výsledky 3. základního kola IX. ročníku Notování (Rada Notování)

» Notování 15. května 2014 s překvapením (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib