gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

06.06.2022 1. semifinále Notování (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
První semifinále Notování letos proběhlo se zpožděním až v červnu, ale to mu nic na kvalitě neubralo. Protože v semifinále už jsou soutěžící, kteří prošli prvním sítem hodnocení, bude tato reportáž nutně stručnější, protože chvály pomálu, aby účinkující moc nezpychli.
Houslista Vítek Adamec (Aleš Pokorný a hosté)
Houslista Vítek Adamec (Aleš Pokorný a hosté)
foto: Renata Králová
Večer otevírali Aleš Pokorný a hosté – příjemný folkový orchestr (záměrně nepíšu skupina), pestrá muzika výrazově i aranžérsky, přehledně vystavěné písničky. Vynikaly housle.
Skupina Klekni využívala harmoniky foukací i tahací, a to dodávalo písničkám pěknou atmosféru. Zajímavé je, že ani Balík, ani já jsme si je ze základního kola nepamatovali, a přitom nepostoupili rozhodnutím Rady Notování, jak to u podobných „es z rukávu“ bývá. Hráli takové trochu vyprávěcí blues, trošku mi to přišlo jako velmi dobrá, leč kulisová muzika, nejlepší byl Slaný déšť.
Elka Mája
Elka Mája
foto: Renata Králová
Elku Máju
jsem si naopak velmi dobře pamatoval, víceméně v dobrém – opět tahací harmonika. Na pouť, kabaret či šantán by to bylo velmi vhodné vystoupení a to myslím jako pochvalu, včetně jisté mírné ohroublosti, kterou dorovnával v písních mírný vtip. No, ale Radůza to není, to písním přeci jen chybí hloubka.
Inženýr Vladimír a Rock band byla vysloveně živá voda večera. Svižná muzika, jiskřivý humor a „silná“ slova v textech byla naprosto případná a nezněla násilně, ne s touhou vyprovokovat umělý smích. Zahrál ty největší pecky z minulosti i současnosti a u Ježíše a Obchodu revolucionářskými potřebami jsem se smál jako u některých písní Chorošů.
Honza Komín a Mirka Janovská (The Folks)
Honza Komín a Mirka Janovská (The Folks)
foto: Renata Králová
Paní Tau
(se sólistkou Luckou Kaletovou) přinesla vyspělý šanson s kultivovanou atmosférou i texty. Děvče hloupý byl skoro rock. Jen Lucce víc sluší a jdou hlubší polohy.
A na konec soutěže The Folks – ti si naprosto získali publikum (tak jako mě Inženýr V.), hráli dynamický melodický folk, místy se blížili i moderní trampské muzice, ale nakonec ukázali, že umějí i řádně přitvrdit (Muj milej). Velmi dobře jim to šlape. A Honza Komín si evidentně i tuto sestavu užívá.
Hostem večera byla zmačkaná žena Saša Niklíčková a k té v podstatě nemám co dodat. Písničky s nadhledem i s přehledem, v průvodním slově upřímnost, v textech místy drsné polohy i humor. A zase tahací harmonika. Zřejmě někde byly v akci.

Sdílet na...
Kam dál?

» Poprvé z Notování (Miloš Keller)

» IX. ročník Notování vstupuje do druhé etapy (Rada Notování)

» Kdo, jak a proč se dostal do 2. semifinále Notování (Rada Notování)

» První finalista Notování - Vasilův Rubáš - a ti druzí (Honza Dobiáš)

» Výsledky 1. kola XI. ročníku Notování (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
bublifuk  - Inženier a Panna Tau   |62.209.192.xxx |06.06.2022 12:04:05
A ty Myloš, prečo sa ti páči viac Inženier, keď ti Elka Mája tak čarovno predložila hľas sŕdca? A že nevykefujete tých metalistov, čo hrajú s Pannou Tau, už vöbec nepoberam. Servus

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib