gototop
06.06.2022 1. semifinále Notování (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže
První semifinále Notování letos proběhlo se zpožděním až v červnu, ale to mu nic na kvalitě neubralo. Protože v semifinále už jsou soutěžící, kteří prošli prvním sítem hodnocení, bude tato reportáž nutně stručnější, protože chvály pomálu, aby účinkující moc nezpychli.
Houslista Vítek Adamec (Aleš Pokorný a hosté)
Houslista Vítek Adamec (Aleš Pokorný a hosté)
foto: Renata Králová
Večer otevírali Aleš Pokorný a hosté – příjemný folkový orchestr (záměrně nepíšu skupina), pestrá muzika výrazově i aranžérsky, přehledně vystavěné písničky. Vynikaly housle.
Skupina Klekni využívala harmoniky foukací i tahací, a to dodávalo písničkám pěknou atmosféru. Zajímavé je, že ani Balík, ani já jsme si je ze základního kola nepamatovali, a přitom nepostoupili rozhodnutím Rady Notování, jak to u podobných „es z rukávu“ bývá. Hráli takové trochu vyprávěcí blues, trošku mi to přišlo jako velmi dobrá, leč kulisová muzika, nejlepší byl Slaný déšť.
Elka Mája
Elka Mája
foto: Renata Králová
Elku Máju
jsem si naopak velmi dobře pamatoval, víceméně v dobrém – opět tahací harmonika. Na pouť, kabaret či šantán by to bylo velmi vhodné vystoupení a to myslím jako pochvalu, včetně jisté mírné ohroublosti, kterou dorovnával v písních mírný vtip. No, ale Radůza to není, to písním přeci jen chybí hloubka.
Inženýr Vladimír a Rock band byla vysloveně živá voda večera. Svižná muzika, jiskřivý humor a „silná“ slova v textech byla naprosto případná a nezněla násilně, ne s touhou vyprovokovat umělý smích. Zahrál ty největší pecky z minulosti i současnosti a u Ježíše a Obchodu revolucionářskými potřebami jsem se smál jako u některých písní Chorošů.
Honza Komín a Mirka Janovská (The Folks)
Honza Komín a Mirka Janovská (The Folks)
foto: Renata Králová
Paní Tau
(se sólistkou Luckou Kaletovou) přinesla vyspělý šanson s kultivovanou atmosférou i texty. Děvče hloupý byl skoro rock. Jen Lucce víc sluší a jdou hlubší polohy.
A na konec soutěže The Folks – ti si naprosto získali publikum (tak jako mě Inženýr V.), hráli dynamický melodický folk, místy se blížili i moderní trampské muzice, ale nakonec ukázali, že umějí i řádně přitvrdit (Muj milej). Velmi dobře jim to šlape. A Honza Komín si evidentně i tuto sestavu užívá.
Hostem večera byla zmačkaná žena Saša Niklíčková a k té v podstatě nemám co dodat. Písničky s nadhledem i s přehledem, v průvodním slově upřímnost, v textech místy drsné polohy i humor. A zase tahací harmonika. Zřejmě někde byly v akci.

Sdílet na...
Kam dál?

» Lednové Notování (Miloš Keller)

» Finále X. ročníku Notování bude již za týden! (Rada Notování)

» Předvánoční Notování s dárkovým hostem (Rada Notování)

» Zkuste Notování – ročník desátý (Rada Notování)

» Výsledky 4. základního kola VIII. ročníku Notování (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
bublifuk  - Inženier a Panna Tau   |62.209.192.xxx |06.06.2022 12:04:05
A ty Myloš, prečo sa ti páči viac Inženier, keď ti Elka Mája tak čarovno predložila hľas sŕdca? A že nevykefujete tých metalistov, čo hrajú s Pannou Tau, už vöbec nepoberam. Servus

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib