gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

09.11.2021 Listopadové Notování (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
První listopadový čtvrtek proběhlo již třetí základní kolo XVIII. ročníku Notování a tentokrát už všechno bylo tak, jak má být. Dozvěděli jsme se, že Brno opravdu existuje a o Kometě se dokonce zpívalo.
Jako první vystoupily Mexické saně. Pamatuji si je i ze základních kol pražské Porty. Je to dobře nebo špatně? Opět bohužel rušil trochu přepjatý až operetní zpěv zpěváka. Když zpívala zpěvačka, rázem z toho byla průměrně slušná trampská skupina. Ukázal se i trochu nedostatek textů – nadbytek lalala a podobných zpěvných slabik. Zaujal Racek a varianta na Oranžák: Metro A. Oceňuji mexické klobouky.
Zkusmeto v písni Novinky
Zkusmeto v písni Novinky
foto: Rejka Balcarová
Následovalo Braduo – duo otec a syn Bradáčkovi. Opět kytarista nasadil afektovaný styl zpěvu a devalvoval tak synův výkon – ten by si zasloužil na saxofon větší prostor a současně i větší prostor ke zpěvu – obojí zvládá naprosto výborně, což prokázal ve skladbě Lásko má. Kometa by zasloužila zkrátit, instrumentálka Víla je velmi slušná skladba a každá kapela má holt odrhovačku: Uaptyda song.
Už jsem si tak nějak říkal, že další kolo proběhne bez překvapení, ale pak to přišlo a hned tři pecky. Začala skupina Zkusmeto – čtyři interpretky a muzikantky a jeden muž za bicími, chvíli zpívající a hrající na kytaru. Moderní zvuk, velmi dobré vokály a vícehlasy, velmi dobré současné a přitom ne laciné texty. Jsou „in“ co se týče popisu současnosti v textech, ale nejsou negativní, dovedou velmi sympaticky prezentovat názory (Novinky, Umění). Poslouchal jsem po dlouhé době se zatajeným dechem.
Duo Bárka
Duo Bárka
foto: Jiří Esser
A pak přišla Paní Tau, což je sestava kolem bývalé kolegyně z rádia Lucky Kaletové. Soustředili se na blues, moderně podané a velmi zažité. Kromě zpěvu Lucky byly velmi povedené i nástroje – kytara i basa a bicí rovněž. Lucka dala i dávnou Pohádečku z repertoáru jedné z jejích dávných skupin.
Na hosta obvykle už utíkám domů, ale tentokrát jsem dál seděl jako přikovaný – duo BárkaPavel Barnáš na violoncello a Ivanka Pokorná na keltskou harfu. Střídali žánry, od vážné muziky přes filmové melodie po pop a kombinace nástrojů a provedení bylo vskutku virtuózní (i díky nástrojové kombinaci). Suma sumárum, tohle kolo Notování bylo hodně nadprůměrné a kdo jste tam nebyli, o hodně jste přišli.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib