gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

26.03.2019 Jak dopadlo Moravskoslezské oblastní kolo Porty? (René Racek Matlášek)    PDF Tisk Email
Novinky
V neděli 24. března proběhlo v DK Akord v Ostravě - Zábřehu Moravskoslezské oblastní kolo Porty 2019. V porotě usedli Petr Bende, Josef Mlok Grim, Pavel Aligátor Nenkovský, Miloslava Soukupová, Milan Tesař a Karel Soukop. Moderovali Robin Hill a René Racek Matlášek.
Odpoledne a večer byl plný skvělé muziky, což ostatně potvrdili všichni členové poroty, ale také diváci. Ohlasy na místě byly veskrze pozitivní. Zúčastnilo se 167 platících diváků, 10 hostů a celkem 56 muzikantů ve 20 soutěžních tělesech. Přijeli všichni, nikdo neodřekl. Výborné občerstvení zajistil Karel Duba a celou akci nafotil Petr Pazdírek. Během akce si mohli všichni přítomní prohlédnout také výstavu parádních fotek z Port dávno minulých, kterou poskytl Lubomír Mišun.
A jak to dopadlo?
Šansonika
Šansonika
zdroj: Facebook Porta Čtu Beskydy
Vítězem
Moravskoslezského kola se stala kapela Šansonika a postupuje do finále v Řevnicích. Také získala pozvání do pořadu Srdcem v Country, nahrávací frekvenci ve studiu Českého rozhlasu Ostrava, a také pozvání k účinkování na festivalech Country Fontána v Ostravě a Suchdolský Country Fest.
Na 2. místě se umístila mladá kapela Tři Vykřičníky, která tak postupuje do semifinále v Řevnicích, ale také získala pozvání do pořadu Srdcem v Country, protože zvítězila v Ostravě i v diváckém hlasování.
Na 3. místě se umístili René Matlášek s Vítem Štaiglem.
Program Porty završil večerní koncert legendární skupiny Spirituál Kvintet.
Děkujeme všem, kdo nás podpořili a pomohli buď finančně, nebo osobně na místě. Jsou to především Moravskoslezský Kraj, Městský obvod Ostrava Jih, Hostinec u Svatého Mikuláše v Hati, Sdružení pro Rozvoj Moravskoslezského Kraje, Měděné šperky a všichni pořadatelé na místě.
Pozvání na festivaly Mohelnický Dostavník, Na Pomezí a Bruntálské Indiánské Léto, jejichž dramaturgové seděli v porotě, dostanou kapely s jistým zpožděním. Všichni porotci se shodli na tom, že úroveň soutěžících v Ostravě byla letos tak vysoká, že nedokáží okamžitě vybrat, koho si pozvou. Připustili možnost, že si jich pozvou několik.

Sdílet na...
Kam dál?

» Výsledky oblastních kol Porty: Polabského, Severočeského a Vysočiny (FOLKtime.cz)

» Výsledky Podbrdského kola Porty 2019 ()

» Čtěte po dvaadvacáté hodině… o Pražském předkole Porty (Miloš Keller)

» Dvě soboty s Portou (Brigita Kytka Vidimská)

» Spirituál kvintet a Ostravská Porta 2019 (René Racek Matlášek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib