gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

07.02.2020 Další ročník literárního Trapsavce a fotografické a grafické soutěže Trasa se hlásí (Belmondo)    PDF Tisk Email
Povídky
Propozice trampské literární soutěže Trapsavec
 
Soutěž je tematicky zaměřená na práce zasvěcené přírodě, trampování a toulání po zemi, skalách i vodě. Soutěží se v těchto kategoriích:
OLDPSAVCI – PRÓZA, OLDPSAVCI – POEZIE - v těchto kategoriích soutěží ti, kteří získali v soutěži tři a více cen, z toho aspoň jednu nad 23 let
NAD 23 LET – PRÓZA, NAD 23 LET – POEZIE - v těchto kategoriích soutěží ostatní v době uzávěrky starší 23 let
DO 23 LET – PRÓZA, DO 23 LET – POEZIE - v těchto kategoriích soutěží psavci v době uzávěrky mladší 23 let
Pokud se v kategoriích do 23 let nesejde dostatek příspěvků, budou autoři soutěžit v kategorii nad 23 let a nejlepší práce získá Malého Trapsavce.
Nejlépe ohodnocená práce bez rozdílu kategorie získává hlavní cenu ZLATÉHO TRAPSAVCE.
Každý účastník může do soutěže zaslat maximálně tři povídky a maximálně tři básně.
Omezení délky prací je 1800 slov (podle údajů textového editoru - Word, OpenOfficeatd).
Své práce posílejte na kontaktní e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Touto cestou vám bude doručeno zpátky zvadlo na slavnostní oheň s vyhlášením výsledků.
Do e-mailu prosím uvádějte své občanské jméno a kategorii, rok narození, adresu. Uvítáme, když nám současně pošlete svoji aktuální fotografii.
Pokud je to nezbytné, můžete posílat práce běžnou poštou na kontaktní adresu (v jedné kopii). Na přiložený lístek prosím uveďte své občanské jméno a kategorii, případně i adresu a věk.
Jestli chcete poslat poštou zvadlo na slavnostní oheň s vyhlášením výsledků, přiložte ofrankovanou obálku se zpáteční adresou.
Zasláním své práce do soutěže dávají autoři pořadatelům právo ke zveřejňování těchto příspěvků na internetu i v tisku, a také je používat k propagaci soutěže.
Organizátoři soutěže budou i nadále oslovovat autory a autorky účastnící se soutěže a vydávat jim sbírky.
U příležitosti vyhlášení výsledků bude vydán sborník vítězných prací, který bude všem účastníkům k dispozici zdarma.
Uzávěrka soutěže Trapsavec je o půlnoci 29. února 2020
Kontakt: Jan Hafran Frána, Lísková 20, 312 00, Plzeň
 
Propozice trampské soutěže Trasa
 
Trasa je fotografická a grafická soutěž zaměřená na téma trampingu a přírody. Pro 26. ročník soutěže bylo vyhlášeno 5 kategorií, které jsou podrobněji popsány níže. Do každé z nich můžete zaslat maximálně tři příspěvky. Uzávěrka soutěže je 29. února 2020, slavnostní vyhlášení výsledků, předání cen vítězům a výstavka všech soutěžních prací proběhne poslední víkend v květnu na ohni, kde budou zároveň oznámeny i výsledky literární soutěže Trapsavec.
Příspěvky do soutěže je třeba poslat dvakrát – jak elektronicky (delší strana fotografie by měla mít minimálně 1600 px) na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tak poštou (v rozměru 15 × 21 cm, 20 × 30 cm nebo A4; u čtvercových a panoramatických tvarů mohou být rozměry jiné, vždy ale menší než A4) na adresu Iva Pohunková, Dvorecké náměstí 4, 147 00, Praha 4. Papírové fotky budou použity pro výstavku na ohni a poté předány Národnímu muzeu – autorům se nevracejí. Do kategorií Trampské grafiky a tvořivosti stačí pouze fotografie vašich dílek, není třeba posílat přímo placky, totemy a jiné předměty jako takové (ale možné to samozřejmě je).
Každému příspěvku dejte, pokud možno, nějaký název, který ho odliší od ostatních a mnohdy i dokreslí jeho atmosféru. Dobře zvolené pojmenování může fotografii vrhnout do úplně jiného světla. Název napište nejlépe do názvu souboru a v případě papírové fotky na její zadní stranu.
Kategorie I.: Oheň
V této kategorii najdou svoje místo veškeré fotky z vandrů a potlachů ozářené světlem plamenů, otevřená je pro všechny autory bez rozdílu.
Kategorie II.: Volné téma
Do této kategorie patří fotografie s tématem trampingu a přírody, určena je pro autory, kteří nespadají do třetí kategorie.
Kategorie III.: Volné téma pro pokročilé
Tématicky je stejná jako předchozí kategorie, své místo v ní však najdou autoři, kteří se ve fotografických kategoriích Trasy umístili třikrát a více.
Kategorie IV.: Trampská grafika
Do této kategorie můžete poslat své novoročenky, zvadla, kresby, malby, linoryty a jiné grafické práce s trampskou a přírodní tématikou.
Kategorie V.: Trampská tvořivost
Poslední z kategorií je tu pro „trojrozměrné“ předměty jako placky, camrátka, ceny ze soutěží na ohni, dřevořezby a všechno ostatní, co pro potěchu oka umí vytvořit trampské ruce. Prosíme, aby se zaslané příspěvky opět držely trampského zaměření soutěže.
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib