gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.02.2021 Píšete, fotíte, tvoříte? Trapsavec a Trasa jsou opět tu (Belmondo)    PDF Tisk Email
Povídky

Měsíc únor je posledním měsícem, během kterého můžete přihlásit do literární soutěže Trapsavec svá dílka, a tak přinášíme propozice 47. ročníku.
Pro fotografy, grafiky, kreslíře a šikovné tvůrce otevírá svůj 28. ročník soutěž Trasa.

Trapsavec

Soutěž je tematicky zaměřená na práce zasvěcené přírodě, trampování a toulání po zemi, skalách i vodě.
Soutěží se v těchto kategoriích:

- OLDPSAVCI - PRÓZA
- OLDPSAVCI - POEZIE
V těchto kategoriích soutěží ti, kteří získali v soutěži tři a více cen.

- NAD 23 LET - PRÓZA
- NAD 23LET - POEZIE
V těchto kategoriích soutěží ostatní v době uzávěrky starší 23 let.

- DO 23 LET - PRÓZA
- DO 23 LET – POEZIE
V těchto kategoriích soutěží psavci v době uzávěrky mladší 23 let a nejlepší práce získá Malého Trapsavce. Pokud se v kategoriích do 23 let nesejde dostatek příspěvků, budou autoři soutěžit v kategorii nad 23 let a nejlepší práce získá Malého Trapsavce.

Nejlépe ohodnocená práce bez rozdílu kategorie získává hlavní cenu ZLATÉHO TRAPSAVCE!
Každý účastník může do soutěže zaslat maximálně tři povídky a maximálně tři básně.
Omezení délky prací je 1800 slov (podle údajů textového editoru - Word, Open Office atd).
Své práce posílejte na kontaktní e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .
Touto cestou vám bude doručeno zpátky zvadlo na slavnostní oheň s vyhlášením výsledků.
Do e-mailu prosím uvádějte své občanské jméno a kategorii, rok narození, adresu. Uvítáme, když nám současně pošlete svoji aktuální fotografii.
Pokud je to nezbytné, můžete posílat práce běžnou poštou na kontaktní adresu (stačí v jedné kopii). Na přiložený lístek prosím uveďte své občanské jméno a kategorii, případně i adresu a věk. Pokud chcete poslat zvadlo na slavnostní oheň s vyhlášením výsledků, přiložte ofrankovanou obálku se zpáteční adresou.
Zasláním své práce do soutěže dávají autoři pořadatelům právo ke zveřejňování těchto příspěvků na internetu i v tisku, a také je používat k propagaci soutěže.
Organizátoři soutěže budou i nadále oslovovat autory a autorky účastnící se soutěže a vydávat jim sbírky.
U příležitosti vyhlášení výsledků bude vydán sborník vítězných prací, který bude všem účastníkům k dispozici zdarma.
Uzávěrka 47. ročníku soutěže Trapsavec je 28. února 2021.
Kontakt: Jan Hafran Frána, Lísková 20, 312 00, Plzeň
Další informace: www.trapsavec.cz

Trasa
Trasa je fotografická a grafická soutěž zaměřená na téma trampingu a přírody. Pro 28. ročník soutěže bylo vyhlášeno 5 kategorií, které jsou podrobněji popsány níže. Do každé z nich můžete zaslat maximálně tři příspěvky. Uzávěrka soutěže je 28. února 2021, slavnostní vyhlášení výsledků, předání cen vítězům a výstavka všech soutěžních prací proběhne (pokud to umožní epidemická situace) poslední víkend v květnu na ohni, kde budou zároveň oznámeny i výsledky literární soutěže Trapsavec.

Příspěvky do soutěže je třeba poslat dvakrát – jak elektronicky (delší strana fotografie by měla mít minimálně 1600 px) na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tak poštou (v rozměru 15 × 21 cm, 20 × 30 cm nebo A4; u čtvercových a panoramatických tvarů mohou být rozměry jiné, vždy ale menší než A4) na adresu Milan Rak, Sokolovská 40, 323 00, Plzeň. Papírové fotky budou použity pro výstavku na ohni a poté předány Národnímu muzeu – autorům se nevracejí. Do kategorií Trampské grafiky a tvořivosti stačí pouze fotografie vašich dílek, není třeba posílat přímo placky, totemy a jiné předměty jako takové (ale možné to samozřejmě je).

Každému příspěvku dejte, pokud možno, nějaký název, který ho odliší od ostatních a mnohdy i dokreslí jeho atmosféru. Dobře zvolené pojmenování může fotografii vrhnout do úplně jiného světla. Název napište nejlépe do názvu souboru a v případě papírové fotky na její zadní stranu.

Kategorie I.: Voda
V této kategorii najdou svoje místo veškeré fotky z vandrů, potlachů a vodáckých výprav smáčené kapkami vody; otevřená je pro všechny autory bez rozdílu.

Kategorie II.: Volné téma
Do této kategorie patří fotografie s tématem trampingu a přírody; určena je pro autory, kteří nespadají do třetí kategorie.

Kategorie III.: Volné téma pro pokročilé
Tématicky je stejná jako předchozí kategorie, své místo v ní však najdou autoři, kteří se ve fotografických kategoriích Trasy umístili třikrát a více. Jsou to Mirek Matula – Azo, Adalbert Mezei – D’Ady, Miroslav Daniš – Bludný Hobo, Peter Pintér – FOtep, Bohdan Mezei – Haluz, Hana Prančlová, Jana Skrbková – Jandula, Štěpán Hašek – Jmelí, Peter Jokl – Joko, Iva Pohunková – Kawi, Martin Tumpach – Kregan, Pavla Slepičková – Pavlís, Stanislav Khol –Pavouckej, Míša Inovecká – Prcek, Jan Pohunek – Přebral, Marta Furdíková – Šmidla, Ondřej Jaroš – Višňák a Filip Dušejovský – Will.

Kategorie IV.: Trampská grafika
Do této kategorie můžete postat své novoročenky, zvadla, kresby, malby, linoryty a jiné grafické práce s trampskou a přírodní tématikou.

Kategorie V.: Trampská tvořivost
Poslední z kategorií je tu pro „trojrozměrné“ předměty jako placky, camrátka, ceny ze soutěží na ohni, dřevořezby a všechno ostatní, co pro potěchu oka umí vytvořit trampské ruce. Prosíme, aby se zaslané příspěvky opět držely trampského zaměření soutěže.

Více zde: https://trasa.webnode.cz/pravidla-souteze/

Na vaše fotografie a další výtvory se těší Kawi, Mejla a Waki


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib