gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.04.2022 Na benefici na léčbu Alzheimera vystoupí Robert Křesťan, Luboš Malina a Míša Leicht (Ricardo Delfino)    PDF Tisk Email
Pozvánky
11. ročník benefičního koncertu
11. ročník benefičního koncertu
Jedenáctý ročník
benefičního koncertu Mrakoplaš kontra Alzheimer proběhne v neděli 24. dubna v pražském Divadle V Dlouhé. Během uplynulých deseti ročníků se pořadatelům podařilo vybrat přes tři čtvrtě milionu korun. Finance putují na činnost a výzkum specializované ambulance pro poruchy paměti Neurologické kliniky při Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a Univerzity Karlovy 3. lékařské fakulty. V minulosti událost podpořili čeští hudebníci Petr Janda, Ivan Hlas, Luboš Pospíšil nebo herec Zdeněk Svěrák. Tentokrát přijali pozvání představitelé české bluegrassové scény.
Robert Křesťan
Robert Křesťan
foto: František Kortman
Pořadatelé lákají na vystoupení zpěváka, skladatele, textaře a čerstvého laureáta Síně slávy Cen Anděl Roberta Křesťana, jeho dlouholetého spoluhráče, multiinstrumentalistu Luboše Malinu z formace Druhá Tráva, a frontmana kapely Cop Míšu Leichta. Zvláštní hosty doprovodí pořadatelská skupina Mrakoplaš, která během večera představí i album Tichá radost s chystaným vydáním na podzim tohoto roku. Přispět na boj proti neurodegenerativní chorobě mohou návštěvníci zakoupením vstupného, sponzorskými dary či skrze již tradiční aukci unikátních předmětů věnovaných účinkujícími. Dražbu povede hudební publicista a herec Pavel Anděl, celým večerem bude provázet také jako moderátor.
Luboš Malina
Luboš Malina
foto: archiv kapely
„Pokud můžu jen trochu pomoct šikovným vědcům bojujícím proti tomuto zákeřnému onemocnění, udělám to rád. Osobně doufám, že mne ani mé okolí tato nemoc nikdy nepostihne. Neměla by potkávat nikoho. A pokud bych přeci jen měl tu smůlu, tak alespoň vím, za kterým odborníkem jít.”
říká o vystoupení na koncertě Robert Křesťan.
Hudebníci pořádají sbírku na neurologickou ambulanci pro poruchy paměti dlouhodobě se věnující nejen výzkumu, ale i osvětě pro odbornou i laickou veřejnost. Také díky finanční podpoře sponzorů se podařilo vyvinout původní české a inovativní testy paměti ALBA a POBAV, které už využívají lékárny k časném záchytu poruch paměti ve stáří po celé ČR. Aktuálně probíhá výzkum českých norem jejich unikátních testů a vliv pohybu na paměť ve stáří. Do těchto výzkumů je možné se přihlásit pomocí dotazníků na www.abadeco.cz.
Míša Leicht
Míša Leicht
foto: archiv
„Neurologickou ambulanci při FN Královské Vinohrady v Praze jsme se rozhodli podpořit kvůli britskému spisovateli siru Terry Pratchettovi, duchovnímu otci Mrakoplaše, jednoho z hrdinů jeho fantasy série Úžasná Zeměplocha. Sir Pratchett touto chorobou sám onemocněl a následně jí roku 2015 bohužel i podlehl. Nedostudovaný čaroděj Mrakoplaš dokonce dvakrát omylem zachránil svět. My omylem zachránit svět asi nedokážeme, ale přispět svou troškou ke zlepšení kvality života pacientů i jejich blízkých snad ano. A jsme vděční, že nám s tím každoročně pomáhají hudební osobnosti české scény,”
říká jeden z pořadatelů dobročinného večera Martin Kalenda.
Mrakoplaš
Mrakoplaš
foto: Miro Mikšík
Charitativní akce proběhne pod záštitou 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, Fakultní Nemocnice Královské Vinohrady v Praze a Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi. Vstupenku v hodnotě 270,-Kč můžete zakoupit na síti GoOut či přímo na stránkách a recepci Divadla v Dlouhé.
Předprodej vstupenek (GoOut): https://bit.ly/MrXAlz22GoOut
Předprodej vstupenek (Divadlo v Dlouhé): https://bit.ly/MrXAlz22DVD
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Hudebníci vybrali přes sto tisíc na výzkum Alzheimerovy nemoci (Ricardo Delfino)

» V Divadle v Dlouhé proběhne benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer (Ricardo Delfino)

» Závěrečná zpráva o benefičním koncertu Mrakoplaš kontra Alzheimer 2019 (Martin Kalenda)

» Skupina Mrakoplaš vybrala necelých sto tisíc na výzkum a prevenci Alzheimerovy choroby (Ricardo Delfino)

» Benefiční koncert Mrakoplaš kontra Alzheimer 2018 (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib