gototop
20.09.2022 Večery S: Nahoře, Výborný trio, Devítka (Jarda Hnízdil)    Tisk
Pozvánky
Milí přátelé a fanoušci Večerů S! Tento pátek 23. září 2022 bude pátý koncert šestého ročníku hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022 v Českých Budějovicích. Patron ročníku Pavel Jarčevský k prvnímu koncertu podzimní série předesílá:
"Poskládat dohromady sedmičlennou folkovou kapelu z šesti vokálů, dvou kytar a k tomu houslí, violoncella, kláves, cajonu, akordeonu a bůhvíčeho ještě, to už chce notnou dávku odvahy a hudebních zkušeností. Důkazem, že to opravdu jde, funguje, a dokonce působí silným estetickým dojmem, je jihočeská hudební skupina Nahoře. Snad je to tím, že čerpá ve své tvorbě inspiraci z lidové hudby, básnických skladeb klasiků, jazzu, šansonu, ale také z bohaté a všestranné vlastní tvorby. Když k tomu všemu přidáme notnou porci pokorného a pracovitého zápalu pro muziku… Moc se na jejich vystoupení těším.
Večery s v září
Večery s v září
Naproti tomu název Výborný trio zavání trochu samochválou. Ale jen do té doby, než se zaposloucháme do prvních taktů jazzu, latiny či funku, což jsou asi hlavní výrazové prostředky této trojice nesmírně kreativních a hudebně zdatných muzikantů. A frontmanem kapely by ani nemusel být Jiří Výborný (naprosto brilantní basová kytara, na jejímž sólovém projevu je postaven charakteristický výraz tria), abychom poznali, že název opravdu sedí. Výbornému Jiřímu Výbornému totiž skvěle sekundují Radim Sládek (klávesy) a Vašek Švec (bicí).
Pokud karetnímu hráči předhodíte pojem „devítka“, okamžitě zapomene na svoji vášeň a začne se dožadovat Holky od koní, Stárnoucího muže a celé řady folkových evergreenů, které vyšly z pera a hlavy Honzy Brože. Kapela Devítka zraje jako víno, a přitom si stále udržuje charakteristický výraz. Ten tvoří, dvě navzájem se zvýrazňující kytary, basová kytara, měkce znějící djembe, občas také akordeon, ale především zatraceně dobře rozepsané vokály. To všechno je oporou pro mimořádně nápadité, pečlivě propracované a básnicky působivé texty. Těch si já osobně na Devítce cením nejvíce.
Celý večer bude podle mého názoru tradičně velmi pestrý. Inu, dramaturg „Večerů s“ není, jak známo, žádný začátečník." Tolik Pavel Jarčevský.
Rozhovor s Jindřiškou Brožovou a Honzou Brožem z kapely Devítka v Televizi Jižní Čechy můžete ze záznamu vidět zde: https://youtu.be/1BJ5h5Qnayg
Večery S budou pokračovat v pátek 21. října 2022 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: 2Jaja, Láďa Latka A trio, Jen tak tak
Za Večery S na viděnou!
Jarda Hnízdil

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Kvintet, Živulenky, Chansonet (Jarda Hnízdil a Vašek Koblenc)

» Večery S: Lenka Slabá & Triolla, Spolektiv, Pavel Kavka duo (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Třetí sloka, Alena "Alishi" Střelečková, The Dark Blue Elephants (Jarda Hnízdil)

» Večery S na Okolo Třeboně (Pavel Černý)

» Večery S: Fookin´ Guns, Pavel Jarčevský & Lenka Semrádová Martinů, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib