gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.04.2022 Večery S: Třetí sloka, Alena "Alishi" Střelečková, The Dark Blue Elephants (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Připravuje se čtvrtý koncert jarní části hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022, který začíná v pátek 22. dubna 2022 od 19:00 hodin. Připravili jsme pro vás opět zajímavý výlet do různých autorských hudebních stylů, opět s notnou dávkou překvapení!
Třetí sloka vznikla 21. dubna 2010 v Písku. Základním podnětem byla besídka sólového zpěvu ZUŠ Otakara Ševčíka. Repertoár představovaly zprvu převzaté písně, ale je repertoár především autorský. Kapela hraje hudbu, kterou klasifikujme jako folk s výrazným zaměřením na vícehlasy. Třetí sloka prošla různými personálními i nástrojovými proměnami. V současnosti hrají v obsazení Anie Cibulková (zpěv, housle), Peťa Nováková (zpěv, flétny), Pepa Novák (zpěv, kytara) a Vojta Kopáček (kytara), experimentují se zvukem a pracují neustále na nových materiálech.
Večery S v dubnu
Večery S v dubnu
Alena "Alishi" Střelečková je písničkářka ve stylu folk/country crossover. O sobě říká: "Kdybyste mi chtěli dát nějakou nálepku, budu ráda, když tomu budete říkat „asi folk“, protože to je něco, z čeho jsem se zrodila. Pocházím totiž z Českých Budějovic, kde byla trampská, folková a country muzika a taky bluegrass odjakživa doma. Pak jsou tu ale další žánry, které do své hudby ráda zvu. Miluji poetiku. Ráda hledám krásná slova, krásné melodie a to vše mezi tím." Dovoluje své hudbě přesahy, kam až to hudba sama dovolí. Příběhy o lidech, hledání naděje, humoru a podstaty věcí. Nejvíc ze všeho touží předávat svou radost a úžas z objevování světa, lidí, vztahů a vůbec života.
The Dark Blue Elephants jsou na jihu zavedenou značkou. Vyznačují se originálním hudebním stylem, přesahujícím zavedené žánry v původních kompozicích. Hudba je energická a podmanivá, stvořená pro živá vystoupení. Saxofon a klarinet, jejichž zvuk je tolik typický pro tuhle kapelu, doprovází akustická kytara, klávesy, baskytara a bicí. Promyšlené, česky psané, autorské texty oscilují mezi chytlavou hravostí a zadumaností, ve stopách české literární tradice. Stejně jako hudba se vyhýbají populárním zkratkám. Kapela vystupuje ve složení: Jiří Lukš (kytara, zpěv), Stanislav Valach (basová kytara, zpěv), Robert Rašman (bicí), Ludmil Koberová (zpěv), Ondřej Valach (klarinet), Jiří Schneedörfler (saxofon), Viktorie Fastová (klávesy)
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S budou pokračovat v pátek 23. září 2022 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Nahoře, Devítka, Výborný Trio
Včas budete o všem informováni.
Za Večery S na viděnou!
Jarda Hnízdil
Večery S koncerty v Divadle U Kapličky
Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Jen tak tak, McBerds, Bonsai č. 3 (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)

» Listopadový Večer S: Trio de Compostela, Paaya Pokorný, John Beer (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)

» Českobudějovické Večery S v Divadle U Kapličky jdou do čtvrté sezóny (Jarda Hnízdil)

» Večery S dávají šanci objevům, nabídnou folk, šanson i hlas kollerovského střihu (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)

» Večery S: Banjaluka, René Souček, The Giant Mountains Band (Jarda Hnízdil a Václav Koblenc)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib