gototop
22.02.2023 Živo pokřtí v Praze album Morytáty a romance, jako host vystoupí Martina Trchová (Anna Mašátová)    Tisk
Pozvánky
Živo a Martina Trchová
Živo a Martina Trchová
Pražský křest desky Morytáty a romance chystá na 24. února v klubu Kaštan ŽIVO – tedy formace kolem písničkáře Ivo Cicvárka.
V roce 2022 změnili své jméno z původního, léta hrajícího Velkého světa, a natočili desku Morytáty a romance, na kterou si pozvali řadu skvělých hostů, mj. legendárního Roberta Křesťana, kytaristu Norbiho Kovácse či hráče na Hammondovy varhany Kubu Zomera.
ŽIVO provede posluchače nejenom deskou Morytáty a romance, tedy písněmi temnými a zábavnými jak opékání špekáčků nad hořící pneumatikou, ale i starším Ivovým repertoárem z předchozích alb. Z nich např. Velký svět bylo nominováno na cenu Anděl. Souhra Ivo Cicvárka (klavír, kytara, zpěv, samply), Radima Grünwalda (bicí) a Jakuba Lutnera (baskytara) vystoupala během natáčení desky do vyšších pater radostné muzikantské empatie a všichni tři se těší, jak odletí i s fanoušky do bouře baladických i romantických příběhů.
Veronika Bartošová, která na desce hostuje, na křtu v Brně. Na kytaru se přidal Norbi Kovács.
Veronika Bartošová, která na desce hostuje, na křtu v Brně. Na kytaru se přidal Norbi Kovács.
Jan Urbanec
Pozvání na křest přijala i dlouholetá Ivova kamarádka, skvělá písničkářka Martina Trchová. A protože Martina ozdobila svým hlasem minulé album Padá, určitě si společně s Živo zazpívá i v Praze.
„Může mít album víc křtů? Některé kapely se s tím nepárají a uspořádají jich třeba deset. Nám se zdálo, že dva budou tak akorát, aby z toho nevyprchal pocit jedinečné chvíle! A teď je čas na pražskou oslavu Morytátů a romancí. Album nám pokřtí a zároveň s námi zahraje naše kamarádka a vynikající písničkářka Martina Trchová. A ŽIVO v té základní, energické tříčlenné sestavě už se těší, jak odpálí ten nejpromyšlenější, nabušený set morytátovek kořeněný největšími peckami z minulých alb. A možná přijde i některý z muzikantských kouzelníků, co s námi čarovali ve studiu, “ říká k pražskému křtu Ivo Cicvárek.
A zbývá zásadní otázka: přidá se na pódiu i některý z hostů, kteří vypomohli Morytátům a romancím ve studiu? Odpověď až na místě!
Morytáty a romance byly uvedeny v shortlistu na Cenu Anděl 2022 v kategorii Folk a získaly 4. místo v anketě Album roku Radia Proglas.
Web: http://www.zivo.info/
FB událost: https://www.facebook.com/events/535595218511158
https://www.facebook.com/zivo.ivocicvarek
ŽIVO: fotoreportáž ze křtu Morytátů a romancíŽIVO: fotoreportáž ze křtu Morytátů a romancí (Ivo Cicvárek) (pozn. red.)


Sdílet na...
Kam dál?

» Kapela Kupodivu probouzí Živočišné pudy (FOLKtime.cz)

» Příběhy o životě, smrti a o tom, co je mezi tím - to je Tranzan (Radek Malý)

» Album historické: velké slavné hlasy se sešly nad mordy a tragédiemi (Tomáš Hrubý)

» Morytáty a romance – aneb Ivo Cicvárek, ŽIVO a zánik Velkého světa (FOLKtime)

» Ilustrace vývoje vztahů (Monika Vodičková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib