gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.11.2023 Večery S: ZAjiSTÉ, Kuba Lukáč, Smíšený pěvecký sbor Perchta (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Milí přátelé a fanoušci Večerů S! Blíží se závěrečný koncert VII. ročníku hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2023 v mimořádné programové sestavě. V pátek 1. prosince 2023 od 19:00 hodin se můžete těšit na vystoupení unikátního dua ZAjiSTÉ, velmi vás svoji originalitou překvapí písničkář Kuba Lukáč a na závěr koncertu i celého ročníku Večerů S 2023 se můžete těšit na Smíšený pěvecký sbor Perchta.
Hudební duo ZAjiSTÉ z Prahy a Českého Krumlova vzniklo díky osudově náhodnému setkání v říjnu 2021. Ke svým vystoupením vyhledává komorní prostředí drobných klubů a útulných kaváren, kde nejsnáze dochází k navázání blízkého kontaktu s publikem, složeným ze zástupců všech generací. Diváci se přicházejí nořit do atmosféry písní a textových obrazů, v duchu cestovat a nezřídka se i zasmát. Zejména děti, ale i někteří dospělí tancují. Postupem času začínají spolu s duem, které tvoří Daniel Razím & Ivan Studený, také zpívat. Zajisté!
Večery S v prosinci
Večery S v prosinci
Jakub Lukáč
je 26letý písničkář, který ve svých písních kombinuje hravost s jemnou nostalgií. Doprovází se na kytaru, občas svoje vystoupení zpestří krátkou básní nebo sólem na kazoo. Vlastní tvorbě se začal věnovat už v dětství, později hrával se svými přáteli v ulicích Českého Krumlova. V současnosti ho hudba provází studiem všeobecného lékařství v Praze, kde vystupuje na koncertech a večerech autorského čtení. Své nové nahrávky se chystá brzy vypustit do světa pod pseudonymem Vrabčák.
Smíšený pěvecký sbor Perchta působí v České Krumlově od roku 1994 a nyní jej vede sbormistryně Eva Řehulková. V repertoáru najdeme skladby renesanční polyfonie, baroka, klasicismu či skladby současných autorů. Velkou část repertoáru představují nejrůznější úpravy lidových písní. Vystoupení pětatřicetihlavého sboru bývá zvukomalebnou ozdobou sakrálních i divadelních míst často za doprovodu komorního orchestru. V Divadle U Kapličky se prostřednictvím Perchty můžete těšit na neobvykle sytý hudební závěr VII. ročníku Večerů S koncerty 2023.
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 3.11.2023 do 30.11.2023. Cena 160 Kč, na místě 200 Kč
(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)
Večery S budou pokračovat v roce 2024, v pátek 26. ledna 2024 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Mirek Baldrych & kapela, Spojovací článek, Jana P.S. & Banda. Včas budete o všem informováni.
Na viděnou!

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib