gototop
31.08.2020 Dvorek plný písniček posedmé 10. 9. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)    Tisk
Pozvánky
Dvorek plný písniček 10. září
Dvorek plný písniček 10. září
Pět z mých letošních dosud šesti Dvorků byly dvojáky, trojkoncert byl jeden. Oproti tomu 10. září se v 19:30 ve dvorku Kavárny ČAS (U Lužického semináře 15, Praha 1 - Kampa) sejdeme na prvním jednoducháči. Tím nechci říci, že to bude koncert určený výhradně jednoduchým divákům, ale to určitě každý pochopí už z toho, že se jedná o samostatný koncert Jany Rychterové s jejími muži.
Aby Janu představil jsem požádala Cimburu, který ji zná hodně dlouho. Napsal následující:
Vy neznáte mladou Horáčkovou? Je to vůbec možný!? Vždyť už na přelomu 80 a 90. let (20. století!) vystupovala jako jako mladičké, hluboce -náctileté děvče v rozpuku, jako kontrabasistka a zpěvačka tehdy dost známé (a dodnes existující) trampské kapely Lomikámen z jejích rodných Strašic. Je sice pravdou, že Janino další působení na scéně poněkud omezila léta středoškolských a vysokoškolských studií a první manželství, ze kterého vzešel její syn Toman (křestním jménem po dědečkovi, váženém podbrdském lékaři), dnes herec a parkourista známý jako Tom Fortn, který občas účinkuje i v maminčiných klipech, jako např. Na tréninku parkouru.
Žádné z uvedených životních období ale nezadupalo hudební snahy Jany Rychterové - Horáčkové do země a je to dvacet let, co se muzice, jak sama říká, věnuje „na plný pecky“. Jako písničkářka, jak se představí tentokrát, i jako kapelnice a textařka vesele vážnohudebního uskupení Two Voices. Její písničkářská tvorba celá léta balancuje na hranici šansonu, blues a folku, ke kterému se v posledním čase hlásí nejvíce. Výlety k jiným žánrům (viz předchozí odkaz) ale nejsou ojedinělé. Pro Janu je důležité, aby písničky byly „vo něčom“, jak hezky po západočesku říká. A to se daří! Její písničky jsou o životě se vším všudy, k smíchu, k zamyšlení i pro slzičku kradí do oka zamáčknutou a její koncerty vyznívají v konečném efektu velmi radostně a optimisticky.
Jana je velmi příjemné, milé a bezprostřední, poměrně již dospělé a životem poučené děvče...
Jana je velmi příjemné, milé a bezprostřední, poměrně již dospělé a životem poučené děvče...
archiv Jany Rychterové
O Janě by se dalo povídat ještě hodně, ale víc vám mohou napovědět její písničky, jichž si můžete pouštět na YouTube celé houfce. Udělejte to a uvidíte, jakou získáte chuť vidět Janu v živém koncertu! Já ze všech, které tam jsou, zmíním už jen jedinou – Víno, hbitě vytvořený hit posledních měsíců. Je krásným dokladem bezprostřednosti a optimismu, se kterým se dokáže dáma, která je oblíbenou rozhlasovou moderátorkou Rádia Junior a Dvojky, nečekaně odvázat.

Závěrem si dovoluji tvrdit, že Jana je velmi příjemné, milé a bezprostřední, poměrně již dospělé a životem poučené děvče a že určitě neuděláte chybu, když se na ni přijdete podívat, i když možná baštíte jiný žánr.
Tolik Cimbura. Velmi výřečný, jako vždycky. Aby nebyl tento článek neúnosně dlouhý, doplním už jen, že písničkářku, kytaristku a zpěvačku Janu Rychterovou budou při jejím vystoupení doprovázet její věrní souputníci, fenomenální klávesista Radim Linhart a zkušený harcovník především countryovou scénou, houslista a baskytarista Michal Žára.
Poznámka, že vchod do dvorku je z Míšeňské ulice č. 2, že koncert skutečně začne v půl osmé večer (a kdo nepřijde, či přijde později, ten půjde sám proti sobě!) a že na vaše dobrovolně vložené drobné bankovky pro muzikanty se bude těšit krásný australský klobouk, je, po šesti zde propagovaných koncertech, v podstatě formalitou. Ale děkuji vám, že jste si přečetli i ji a moc se s Janou a jejími muži těšíme, že do dvorku Kavárny ČAS , případně, bude-li neúnosné počasí, dovnitř do kavárny 10. září zavítáte. A počasí může být jaké chce – s Janou je vždycky krásně!

Sdílet na...
Kam dál?

» Dvorek plný písniček (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček počtvrté 21. 7. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček poosmé 24. 9. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček pošesté 18. 8. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

» Dvorek plný písniček 7. července 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib