gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.08.2020 Dvorek plný písniček pošesté 18. 8. 2020 (Neoficiální agentura ÚSMĚF)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Dvorek plný písniček 18. srpna
Dvorek plný písniček 18. srpna
Čtyři výrazně písničkářské večery a jeden se dvěma kapelami, taková je letošní bilance dvorku Kavárny Čas v mé produkci. V úterý 18. srpna, podobně jako minule, dvorek naplní svými písničkami dvě kapely. Na rozdíl od zkušených Jarabáků a Pětníku v minulém večeru to budou soubory služebně mladé: ani ne čtyřletá Terrakota a až překvapivě staronoví The Folks.
I když, popravdě řečeno, s tou Terrakotou je to tak trochu blábol... Jejími zakladateli jsou tři muzikati, kteří spolu působili v dnes již zaniklé Sekvoji: Karolína Skalníková – hráčka na příčnou flétnu a zpěvačka, v nové formaci navíc kapelnice, Olda Dolejš – kytara, zpěv a autor písní a Emil Pinďa Makal – zpočátku kontrabas, dnes bezpražcová baskytara. K nim se na startovní čáře přidal sólový kytarista, zpěvák a autor písní Radek Fox Kučera. A jak šel čas, jako rytmikové se v kapele vystřídali dva muži a loni na cajon usedla profesionální pianistka Kristýna Pátková a jde jí to dobře! Dalo by se tvrdit, že teprve ona drží zvuk kapely pohromadě, kdyby Terrakota už před jejím nástupem nevyhrála docela slušnou řádku ocenění na významných festivalech.
O Terrakotě určitě dost víte a tak mi jistě odpustíte, když její představovací odstaveček uzavřu už jenom poděkováním za to, že už i v Praze je někdo nový, kdo hraje trampský a trampfolkový repertoár s viditelnou radostí a pěkně od podlahy!
Kudyd v dobách, kdy se v Načasu snažíval na basu
Kudyd v dobách, kdy se v Načasu snažíval na basu
Foto z Mistrova archivu
Skupina The Folks bude pro mne stejnou novinkou jako pro vás: její vystoupení je premiérové! Ale jsou to muzikanti, kteří už také mají svoje za sebou. Kapelník Honza Komín kolem sebe soustředil muzikanty, kteří hrávali v jeho Načasu na přelomu století. Formace The Folks vznikla s úmyslem natočit album starých pozapomenutých hitů Načasu, ale za krátký čas zde byl nápad, že by tento „nový“ soubor mohl i občas vystupovat. Tento nápad se, po mnoha peripetiích (za všechny uvádím koronavirovou krizi a narození nejmladšího záložáka kapely Toníčka V.) naplní právě 18. srpna ve dvorečku. Vedle již jmenovaného Honzy Komína ve dvorečku uvidíte Dušana Vainera (ve dvorečku hrál letos 16. června se svojí současnou kapelou Madam v triku), Ondřeje Kudyda Tichého (ve dvorečku hrál 4. srpna se svými Jarabáky), a zpěvačku Mirku Janovskou, kterou jsem si nechala na závěr jako zlatou tečku výčtu členů kapely.
Uvedená jména určitě vzbudí zájem, i když pro její CD si budete muset přijít až někdy později, nahrávka ještě neproběhla. Ten zájem, myslím si, u pamětníků umocní nostalgická touha po již postarších písničkách, které budou i pro mladší publikum krásnými, protože naprostými novinkami!
Na koncert se velice těší Terrakota i já. A The Folks se přímo klepou nedočkavostí! O to víc věříme, že nás rádi vyhledáte již v úterý 18. 8. 2020 ve dvorku Kavárny ČAS se vchodem z Míšeňské ulice č. 2, v případě nechutného počasí uvnitř v kavárně se vchodem z ulice U Lužického semináře č. 15. Vedle nás se na vás těší i rituální klobouk, do něhož bude možno dobrovolně odkládat drobné bankovky ve prospěch koncertujících muzikantů. Koncert začíná v 19:30 a kdo nepřijde včas, přijde o hodně, i kdyby mu z programu chybělo jen málo.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib