gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

25.05.2021 Kahan zazáří v brdských lesích (Agentura Permonia - Promotion, z. s.)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Romantické Lesní divadélko Skalka v brdských hvozdech nad obcí Nové Podlesí u Příbramě otevře 12. června 2021 před 13. hodinou svoji scénu, hlediště i kiosek s občerstvením třetímu ročníku hudebního a divadelního festivalu Kahan. V nabitém programu mladého festivalu lze shlédnout a vyslechnout pohodový mix místních i přespolních muzikantů a vtipný soubor mladých ochotníků...
Pozvánka na III. ročník festivalu Kahan
Pozvánka na III. ročník festivalu Kahan
Vedle domácích příbramských souborů BachaBaby Jany Hejkrlíkové a NeBeZeMě, které ve svém repertoáru staví především na vícehlasech podpořených hudebním doprovodem, vystoupí i pražská čistě vokální skupina Pětník (založena 1999, držitelka dvou Port a Krtka ze Zahrady z let 2001 až 2010). Během dlouhého lockdownového období se kapela po deseti letech ve čtyřech rozrostla na někdejší pětičlenné obsazení. A to jí v jejím dvaadvacátém roce hodně sluší!
Trapas z Hořovic pod Brdy (založen 1996) je kapela, která v r. 2014, kdy se vrátila na scénu po několikaleté pauze, vyhrála Portu. O její současnosti víme, že koronavirovou éru zasvětila revitalizaci repertoáru novými aranžemi starších písniček a snad i přípravou novinek. Takže se na ni s vámi o to víc těšíme.
Jako divadelní vsuvka mezi muzikou vystoupí soubor Divadlo 26301ka z Dobříše vedený Martinem Zajíčkem nejml. ze známého rodu divadelních ochotníků. Jejich vtipné skeče nás loni pobavily natolik, že nebylo jiné řešení, než je pozvat letos znovu.
Jediným písničkářem mezi kapelami bude zkušený „chovatel“ folkových Andělů, který je co autor písní a moudrý textař ctěn již od počátku 70. let. Je jím Jiří Smrž, který vystoupí doprovázen vedle své kytary i originálními houslemi svého častého parťáka, američana Bena Lovetta.
Stejně moc jako kapela Pětník se na vás těší i ostatní muzikanti!
Stejně moc jako kapela Pětník se na vás těší i ostatní muzikanti!
foto: Rejka Balcarová
Služebně nejmladší kapela programu, tramp-folková Terrakota, vystupuje od r. 2017. Je to parta zkušených hudebníků s trampskou, folkovou, ale i countryovou, rockovou a vážnohudební minulostí, ba občas i současností. Určitě nejednoho z nich znáte a proto vám neprozradíme víc. Pokud nevíte o koho jde, nechte se překvapit!
Základní kámen skupiny MeziMěsto byl položen v r. 2015 mezi Prahou a Pardubicemi. Jejích současných pět členů se schází ke zkouškám a vystoupením z pěti míst v republice (od Pardubic po Kroměříž) - a baví je to! Důkazem toho je i koncem r. 2020 vydané již druhé kapelní album S váhami na křídlech, které na Kahanu určitě představí.
Zlatou tečkou programu bude vystoupení Víťa Troníček Tria, které, ač z Pardubic, se k nám přiřítí po vystoupení v Brně. Myslím, že o této zajímavé sestavě – kytara, kontrabas a dobro – netřeba zdlouhavě hovořit. Takže dovolte, abychom jim, ostatním vystupujícím i vám, divákům, popřáli šťastnou cestu do Příbrami a odtud do Nového Podlesí a na Skalku dle mapy v připojených odkazech. 12. června po polednách se na vás budeme v Lesním divadle Skalka moc těšit. Ahoj!
Důležité odkazy:
* Vstupné 150,- Kč v předprodeji (viz odkaz na webu festivalu), 200,- Kč na místě
* Stránky festivalu s informací o protikoronavirových opatřeních - https://www.festivalkahan.cz/
* Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2008682752618203, čtěte tam i diskusi!!!
* Mapa - https://mapy.cz/zakladni?x=13.9710372&y=49.7022365&z=15&source=base&id=2262559


Agentura Permonia – Promotion, z. s.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib