gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

20.08.2003 Grabštejn WORLD FEST 2003 (Jiří Vydra)    PDF Tisk Email
Pozvánky

Festival, jehož první ročník začne v sobotu od 10.00 na hradě Grabštejně, je jistým vyvrcholením dvouletého úspěšného projektu WORLD Experiment, který probíhá pod střechou Libereckého Experimentálního studia. Festival podobného zaměření v kraji chyběl a tak jsme se rozhodli tento zajímavý projekt uspořádat sami.

Dopoledne divadlo KORDULA zahraje  Ptáka Žala a Plechové pohádky. Mimické divadlo T.E.J.P. vystoupí naopak v pozdních večerních hodinách s představením EDISÓNI. Kromě divadel náměstí hradu oblehne sedmička etnických a alternativních kapel. Atraktivním táhlem je zajisté jedna z nejslavnějších kapel české nezávislé scény TRABAND, balkánská jízda pekelným strojem. Trůn pro hosta z bájné ciziny obsadí interpreti středověké muziky - polská ROCAL FUZA, a že jsme opravdu světoví, to dokazuje rakouský zpěvák  Johannes Langer z kapely ČINNA. Jejich písně jsou melancholickým pohlazením, oni sami svoji tvorbu označují jako radikální šansoniérství. Hudebního krasosnění plné víl, sudiček, princezen, rytířů a bájných postav, pro Grabštejn jako stvořené,  si rozhodně vychutnáte  s kapelou MAJEROVY BRZDOVÉ TABULKY. Svěží rytmickou sprchu nabízí DÚN AN DORAS v podobě irských balad a skočných písní. Bretaňské písně zpívané originálním jazykem, to je BRAN, navíc na Grabštejně pokřtí své nové CD. "Hudební haraburdí" budeme přehazovat vidlemi s instrumentalistou-vševědem JIŘÍM  KONVRZKEM.

Čeká na Vás i promítání filmů, minitrh, občerstvení rovněž, nepřízeň počasí nás nezaskočí, parkovat i stanovat je kde, není co dodat, jen přijeďte, těšíme se na Vás.

a na závěr faktografické shrnutí:
Grabštejn WORLD FEST 2003 - 6. 9. 2003
Kapely:
Traband, Majerovy brzdové tabulky,Jiří Konvrzek a kapela, Dún An Doras,Rocal Fuza (PL,)Činna (CZ/A),Bran (CZ/F)
divadla: divadlo T.E.J.P. - Edisóni,divadlo KORDULA - PTÁK ŽAL, PLECHOVÉ POHÁDKY
Doprovodný program:promítání studentských filmů,výstavy,minitrh,..
web: www.stek.cz/worldfest


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib