gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.08.2007 2. rocník festivalu Drevohostické folkác ve znamení veverek! (Blanka Tornádo Prudilová)    PDF Tisk Email
PR

V sobotu 18. srpna 2007 ve 14.00 hodin v areálu zámecké zahrady v Dřevohosticích bude druhým ročníkem pokračovat přehlídka folkové, country, trampské  a bluegrassové muziky. Pořadatelé - Obecní úřad Dřevohostice ve spolupráci s trampskou kapelou Pupkáči z Lipníka nad Bečvou - připravili pestrý hudební koktejl, namíchaný z těch nejchutnějších ingrediencí:

Po zahajujících trampských Pupkáčích zahraje country DC Vocal z Olomouce, po něm příjemně trampfolkové pražské Hluboké nedorozumění. Příznivce acapellového zpívání potěší dívčí vokální kvartet Vocal Absolut z Opavy, půvabný na pohled i na poslech. Asi nejvzdálenějším účinkujícím bude písničkář Jarda Urbánek, který svůj osobitý laskavý humor přiveze až z Duchcova, o kousek blíž to do Dřevohostic bude mít jihočeský čerstvě "okrtkovaný" a příjemně nakažlivý mladičký folkový trojlístek Epy de Mye. Loňský vítěz divácké soutěže slezský bluegrassový BG Styl po zásluze zazáří v hlavním čase. Za hvězdy jsou tentokrát od loňska přislíbený keltský nářez Celtic Cross z Ostravy a v Dřevohosticích již úspěšně domestikovaný středočeský trampský Lístek. Vše uzavře country bál s Šediváky. V průběhu country bálu vystoupí s ukázkami i výukou country tanců skupina Country Helf Dance z Týna nad Bečvou. Festival budou moderovat opět Blanka Tornádo Prudilová a Michal Hroch Odložilík.

Součástí přehlídky kapel bude stejně jako loni divácké hlasování. Vítězná kapela postoupí do dalšího ročníku a v roce 2008 si bude moci zahrát v hlavním čase mezi hvězdami festivalu.

K atraktivitám festivalu již neodmyslitelně patří výzdoba areálu rukou mistra Alexandra Forýtka, který navíc letos slíbil pro všechny účinkující vyrobit pamětní veverky jako symbol dřevohostického genia loci. Početná komunita veverek má v zámeckém parku všemi respektované domovské právo a pořadatelé jsou rádi, že přechodné soužití veverek a návštěvníků festivalu doposud vždy probíhalo bez incidentů a ve vzájemné shodě :o)

V zámku bude možno navštívit výstavu fotografií dřevohostických fotografů a výstavu historických předmětů, dokumentů a fotografií Mgr. Jiřího Jakubála z Dřevohostic (oproti loňsku opět doplněná a rozšířená).

Pro návštěvníky je za velmi příznivou cenu (za 100,-Kč, po 21.00 na country bál za 60,- a děti do 12 let zdarma!) kromě dobré muziky připraveno příjemné posezení, které počítá i s "mokrou variantou", rozmanité občerstvení bez dlouhého čekání, kompletní servis včetně hygienického zázemí, velké ohniště se spoustou dřeva, u kterého se dobře sedí a zpívá třeba až do rána, možnost přenocovat ve vlastním stanu přímo v areálu zámecké zahrady, vlídní pořadatelé a příjemná atmosféra.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib