gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.08.2007 Bratri Ebenové pripravili na záver prázdnin 4 koncerty (Šimon Kotek)    PDF Tisk Email
PR

Kapela tři bratří Marka Kryštofa a Davida doplněná o prvotřídní muzikanty připravila na zakončení letních prázdnin 4 open-air koncerty. První tři se odehrají již tento víkend na jihu Čech - v pátek 24.8. na nádvoří hradu Rabí, 25.8. na nádvoří zámku Hluboká nad Vltavou a v neděli 26.8. v Milevsku na nádvoří kláštera. V sobotu 1.9. pak těsně před začátkem školního roku potěší kapela sebe i posluchače koncertem v Praze na Střeleckém Ostrově.

Programy koncertů budou postavené na průřezu dosavadní tvorby - tedy 3 stávajících alb, nicméně na koncertech zazní i úplné novinky, které vznikají pro nové album, které by mělo vyjít snad už v průběhu roku 2008.

Pátek 24. 8. 2007       Rabí - Hrad - 20.00 hod.
Sobota 25. 8. 2007     Hluboká nad Vltavou - Zámek - 20.00 hod.
Neděle 26. 8. 2007      Milevsko - Klášter - 18.00 hod.
Sobota 1. 9. 2007       Praha - Střelecký Ostrov - 20.00 hod. (předprodej v síti Ticketstream)

Marek Eben - zpěv, kytara, klávesové nástroje
Kryštof Eben - klávesové nástroje, flétny, zpěv
David Eben - sax, klarinet, zpěv
Pavel Skála - kytary
Jiří Zelenka - bicí nástroje
Jiří Veselý - basa
Jaromír Honzák - kontrabas

Bratři Ebenové nabízí jedinečný program plný typicky Ebenovské lyriky, vtipu a velkého muzikantství. Repertoár tvoří skladby z posledního alba Já na tom dělám (oceněné cenou Akademie Populární Hudby Anděl 2002 a platinovou deskou), tak i z obou starších alb Malé písně do tmy , Tichá domácnost. Koncert provází slovem Marek Eben a svým typickým humorem tak baví publikum mezi písněmi. Vystoupení Bratrů Ebenů jsou vzhledem k vytíženosti jednotlivých členů velmi ojedinělá a jsou jakýmsi svátkem jak pro posluchače, tak i pro samotné hudebníky. Kapela natočila v srpnu 2004 v Ledeburské zahradě pod Pražským hradem DVD, které vyšlo v listopadu téhož roku. V loňském roce kapela natočila hudbu pro novou sérii Večerníčků s Machem a Šebestovou. V poslední době nahráli též hudbu pro titul Pohádky Bratří Grimmů, který vyšel koncem roku 2006 u značky Supraphon. V mezičase Bratři Ebenové pracují na nových písních pro nové album.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib