gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.08.2011 Dřevohostické folkáč posedmé… (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
V sobotu 20. srpna 2011 ve 14:00 hodin v areálu zámecké zahrady v Dřevohosticích bude sedmým ročníkem pokračovat festival folkové, trampské a jiné dobré muziky.
Pořadatelé, městys Dřevohostice ve spolupráci s dramaturgyní Blankou Prudilovou z Lipníka nad Bečvou, opět připravili pestrou ochutnávku toho nejzajímavějšího, co je na hudební scéně těchto žánrů k slyšení. Ustálený scénář Folkáče je letos mírně pozměněn: závěrečný country bál je nahrazen muzikantským jamsessionem bez napětí pod pódiem po vystoupení hostů. Pořadatelé zaznamenali, že o společné aktivní muzicírování je mnohem větší zájem než o řídce navštívený country bál, proto mu dali větší prostor. Jinak se scénář nezměnil: nesoutěžní předskokan, pět amatérských kapel v divácké soutěži, vystoupení loňského vítěze a koncerty hlavních hostů, letos dokonce tří.
Jako nesoutěžní „předjezdec“ se na sedmém Folkáči představí trampfolková kapela z Lipníka nad Bečvou s názvem 3M+B. První se o přízeň diváků v diváckém hlasování bude ucházet Hrnek, folková kapela, která své autorské písničky přiveze z Orlové. Následovat budou Sova & Slamák z Ostravy, dvojice samostatných písničkářů, kteří hrají spolu .Z Nového Města na Moravě přijíždí Falešná karta čistě pánská trampská kapela, jedna z našich nejlepších vůbec. Kapela My3.avi z Prahy má žánrově asi nejblíž k folkrocku s prvky worldmusic a nebojí se experimentovat s jinými žánry. Tři půvabné zpěvačky Přelet MS z Blovic u Plzně uzavřou diváckou soutěž svým nezaměnitelným příjemně ženským způsobem.
Pak přijde čas pro vítěze loňského ročníku, kterým je mladičká a živelná olomoucká Bujabéza čerstvá držitelka Krtka z letošní Zahrady v Náměšti na Hané.
Kolem sedmé večerní se představí první host. Až z Českých Budějovic přijede Druhá míza Vojty Zíchy Banjista, dobrista, kytarista a zpěvák Vojta Zícha bývá nejčastěji spojován s Pavlem Lohonkou Žalmanem, se kterým dlouhá léta hrával.
Jako druhý host vystoupí liberecký Jarret kapela s folkrockovo-indierockovou nálepkou, která úspěšně hraje již dvacátým rokem, je dobře zapamatovatelná zejména díky vynikající zpěvačce Hance Skřivánkové, na svém kontě má třeba nominaci na cenu Anděl a právě chystá vydat čtvrté studiové album.
Pódiovou zvučenou část festivalu uzavře třetí host: Marien z Pardubic, další veleúspěšná folková formace. Po rozpadu slavných Poupat se v roce 2004 pod vedením Víti Troníčka vydali svou vlastní cestou, lemovanou spoustou výrazných úspěchů: Marien je trojnásobnou držitelkou Porty a řady dalších ocenění, také se u nich zabydlel Krtek ze Zahrady v Náměšti na Hané.
Po vystoupení Marien vypukne velký noční muzikantský jam, který pravděpodobně skončí až za rozbřesku, jak už to tak na Folkáči bývá.
Samozřejmou součástí festivalu je od nultého ročníku divácké hlasování. Vítězná kapela dostane věcnou cenu od pořadatelů a postoupí do dalšího ročníku, v roce 2012 si bude moci zahrát na osmém Folkáči v hlavním čase mezi hvězdnými hosty. Každá kapela dostane perníkovou pamětní veverku jako symbol dřevohostického genia loci.
Festival budou moderovat opět Blanka Prudilová a Michal Odložilík.

Pro návštěvníky je za velmi příznivou cenu (za 100 Kč a všichni do 140 cm vzpřímeného vzrůstu zdarma!) kromě dobrého programu připraveno příjemné posezení, které počítá i s případným deštěm, krásně vyzdobený areál, rozmanité občerstvení bez dlouhého čekání, čisťounké hygienické zázemí, v ceně vstupenky možnost přenocovat ve vlastním stanu přímo v areálu zámecké zahrady, velké ohniště se spoustou dřeva a mnoho dalších hezkých záležitostí včetně vlídných pořadatelů a pohodové atmosféry!.
Přijďte si užít sedmý Folkáč!

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib