gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.11.2011 Epy de Mye pokřtí novou desku, prý to bude MASO! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Českobudějovická Epy de Mye po třech letech vydává novou deskou. Muzikanti, kteří svůj styl označují jako beatfolk, její název do poslední chvíle tajili a jako první se jej oficiální cestou dozvídají čtenáři serveru FOLKtime. „Vybrali jsme mnohovýznamový název Maso! Masa je dnes velmi žádané zboží, každý ji chce ždímat, ovládat a manipulovat. Naše písně jsou příběhy, které nemají masový potenciál, ale o to víc jsou pravé a prožité v reálném světě,“ prozradil zpěvák, kytarista a autor písní Jan Přeslička.
EpydeMye
EpydeMye

Křest se uskuteční v sobotu 3. prosince v Týně nad Vltavou, od 19:30 ve zdejším Zámeckém divadle. Hostem večera bude zpěvák Ivan Hlas. Své hity zahraje v triu s violoncellistou Olinem Nejezchlebou a fenomenálním kytaristou Norbi Kovácsem. „Ivan Hlas nás viděl v létě na festivalu v Herálci a padli jsme si muzikantsky i lidsky do oka,“ říká kontrabasistka, zpěvačka s současně i vltavotýnská rodačka Lucie Cíchová. Vstupenky si diváci mohou rezervovat na webu www.epydemye.cz. Cena vstupenek je 150 Kč, pro studenty pouze 100 Kč.  
Deska Maso! vychází u vydavatelství Good Day Records a natáčela se od května do listopadu ve studiích CoolniCZka Jiřího Maška a českobudějovickém MK Production. „Zamýšleli jsme natočit syrovou desku s modernějším zvukem, která by zároveň byla věrným obrazem koncertů. Výjimkou jsou bicí, které natolik zapadly do písní, že je chceme studiově využívat i nadále,“ doplnila Lucie Cíchová.
Jediným hostem na desce je tak právě bubeník liberecké skupiny Jarret Tomáš Piala, který své party nahrál hned do čtyř písní. To však neznamená, že album není žánrově pestré. Najdete zde epydemycky jemné akustické písně, rock´n´rollovou jízdu Killing Love, swingového Kostlivce, téměř popovou Nikdy neříkej nikdy, nebo funky zpověď Řekl mi chlápek. Tomáš Piala zároveň bude druhým hostem vltavotýnského křtu a diváci tak uslyší písně v podobě, v níž jsou natočené na desce.
S albem Maso! se kapela do konce roku představí ještě 9.12. na druhém křtu v Jihlavě, o den později na náměstí v Kolíně a 28. prosince na Zimních prázdninách v Telči.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Honza R.  - Pozdrav   |Registered |24.11.2011 10:40:44
Nazdar Epíci, držím pěsti, aby se křest vydařil! Do Týna bohužel nedorazím, ale doufám, že vás chytnu v tom Kolíně. Máte alespoň rámcovou představu, v kolik tam budete hrát? Jsem v sobotu odpoledne pryč, ale měl bych po šesté hodině do Kolína dorazit a nechtěl bych vás prošvihnout! Každopádně se už těším na cédo
EPYDEMYE   |Registered |27.11.2011 12:17:16
Ahoj Honzo, v Kolíně jde o odpolení koncert na náměstí. My ho budeme otvírat ve 14:00. Po nás hraje Divokej Bill a Kašpárek v rohlíku. Během zimy se v Kolíně ale určitě ještě objevíme.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib