gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.04.2012 Pitkovicky folk se Žambochy (Petr Vratný)    PDF Tisk Email
PR
V sobotu 14.4. se uskuteční 14. Pitkovický Folk. Zveme vás tedy opět od 18:00 do sálu Pitkovické hospody, abyste si poslechli hudbu pořádajícího Hlubokého nedorozumění i jeho hostů. Z největší dálky přijedou vsetínští Žamboši, které asi není třeba více představovat. Pro jistotu ale dovolte alespoň několik charakteristik ve zkratce: zajímavé i chytlavé texty; hudba, která vás bude nutit nejen si podupávat, ale také podupat nohy svých sousedů; držitelé dvou andělů, přesto ale zůstávají nohama na zemi; zkrátka pohoda, jazz. Dalším vystupujícím bude skupina Lážo Plážo. Sice to mají z Lysé nad Labem výrazně blíž, ale alespoň to do Pitkovic vezmou oklikou přes Kolín, kde budou ve stejný den obhajovat loňský postup do finále národní Porty.  Celý večer zahájí pražská skupina Kalypso. Ta je ze všech účinkujících sice služebně nejmladší (2010), ale i ona má již za sebou např. postup do pražského finále letošní Porty. Domácí Hluboké nedorozumění bude stát jistě také za povšimnutí. Jeho vystoupení se totiž ponese ve znamení novinek. Jednak v Pitkovicích přivede do světa několik nových písní a navíc je předvede v nové avšak krátkodobé sestavě. Místo obvyklé zpěvačky HN Majky Krskové na pódiu tedy uvidíte novou posilu Elišku Krausovou, která ovšem Majku v kapele nenahrazuje ani nezastupuje. Vysvětlení změn je složitější a bude předmětem vyplnění delších prodlev mezi koncerty v Pitkovicích. Po skončení všech vystoupení lze tradičně očekávat pokoncertní jam, který se obvykle protáhne daleko přes půlnoc. Vstupné na Pitkovický folk je dobrovolné.

Na místo se dopravíte buďto autem nebo pražskou MHD. Doporučujeme využít spoj linky 232 v 17:22 nebo 17:52 z konečné metra C Háje nebo z nádraží Uhříněves tutéž linku 232 v 17:45. V obou případech po necelých 10 minutách vystupte na stanici Hříbková, odkud půjdete asi 200m ve směru (pokud jedete z Hájů) nebo proti směru (od Uhříněvsi) jízdy. Pitkovickou hospodu nemůžete minout. Bude-li o víkendu slunečno, doporučujeme si udělat do Pitkovic odpolední výlet z Křeslic nebo Petrovic údolím Pitkovického potoka. Zpět se dostanete prakticky kdykoliv, protože z Uhříněvsi přes Pitkovice jede na Háje a dále na Strašnickou i noční autobus 506.

Sdílet na...
Kam dál?

» FolKaliště – druhý pokus (Pavel Novák)

» Řeč o Notování, na kterém jsem nebyl (Karel Vidimský - Cimbura)

» Koncerty malých forem (David Šelemberk)

» 9. Vírský sumec a 16. mikulášský tramoský bál T.O. Falešná karta (Milda Dvořák)

» Jediné vystoupení Trojice Redl-Samson-Janoušek roku 2015 na Janouškovu Ústí (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib