gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.04.2012 Svátek keltské kultury Beltine 2012 (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Náměšť nad Oslavou bude hostit letošní zážitkový festival „Svátek keltské kultury Beltine 2012“.

Státní zámek v Náměšti nad Oslavou patří mezi významné doklady renesančního stavitelství na Moravě. Pro letošní rok se stane hostitelem18.ročníku zážitkového festivalu „Svátek keltské kultury Beltine 2012“.

Magická „čarodějnická“ noc z 30. dubna na 1. května byla pro Kelty nejdůležitějším svátkem z celého roku. Hudbou, tancem a očistnými ohňovými rituály se slavili konec temné studené části roku a příchod té lepší, teplejší části roku – jara a léta. I dnešní příznivci keltské kultury mají možnost hudbou a tancem svátek Beltine příjemně oslavit. Festival Svátku keltské kultury Beltine 2012 pro letošní rok přichystal pestrý program. Vystoupí Asonance, Barbar Punk, České srdce, Navostro, Rí Ra, Shannon, Unreel.

Beltine 2012
Beltine 2012
Taneční skupina Žert z Brna nás naučí irské a skotské tance.

Po loňském fenomenálním úspěchu v Jaroměřicích nad Rokytnou přijíždí s novým repertoárem opět FIRKIN - Irský punk s maďarským šmrncem.

Nevšedním zážitkem také bude vystoupení skupiny Radim Zenkl & přátelé. Radim je nejlepším mandolinistou světa. Od léta roku 1989 působí v USA, kde v roce 1992 zvítězil v prestižní celoamerické mandolinové soutěži s mezinárodní účastí 'Winfield Mandolin Championship'. Natočil osm CD, spolupracoval jako studiový hráč na více než 60-ti CD a vynalezl speciální mandolínovou techniku, při které nástroj zní jako dva nástroje současně.

Hnutí Brontosaurus tradičně připraví pro návštěvníky výstavu kreslených vtipů Ekofór a malování na tělo, děti i dospělí si mohou zahrát hry našich předků.

Nebudou chybět rekonstrukce keltských řemesel, jako např. kameníci s ručním otesáváním kamene.

Chystá se i ukrutný střet dvou kultur – ŘÍMANÉ proti KELTSKÉMU KMENI. Kdo zvítězí???

Svátek Beltine pořádá sdružení Bratrstvo Keltů pod záštitou člena rady Kraje Vysočina Ing. Tomáše Škaryda, starosty města Vladimíra Měrky ve spolupráci se správou zámku, Městským kulturním střediskem Náměšť nad Oslavou a firmami Plzeňský Prazdroj a.s., TTS energo s.r.o., Regulus spol.s r.o., Mad Apple s.r.o., Helma s.r.o., Glazura s.r.o., JOHNNY SERVIS s.r.o. Mediální partnerství: MF DNES a Country Radio.

Kompletní informace o Svátku keltské kultury Beltine 2012 naleznete zde: www.beltine.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Svátek keltské kultury Beltine 2011 v Jaroměřicích nad Rokytnou (FOLKtime.cz)

» Telč bude hostit letošní Svátek keltské kultury Beltine 2013 (Ivan Krejza)

» Keltské slavení příchodu jara aneb BELTINE 2010 (Bllemby)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib