gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

27.06.2012 Devatenáctá Folková růže trochu jinak (Michal Jupp Konečný)    PDF Tisk Email
PR
Dost dlouho to vypadalo, že letošní festival v Jindřichově Hradci se nebude konat.  Organizátoři z časopisu FOLK letos přerušili konání největší folkové akce v Česku – Zahrady v Náměšti na Hané a i nad Folkovou růží se stahovaly mraky. Nakonec se ale o pořadatelství přihlásila domácí skupina Jen tak tak, která byla po všechny ročníky spoluorganizátorem festivalu.

Letošní ročník je trochu skromnější, trvá jen dva dny 13. a 14. července, z vějíře přidružených akcí proběhne nedělní koncert na nádvoří zámku v Žirovnici. Nenajdete tu přeslavná jména, to si nový pořadatel ekonomicky nemohl dovolit.  Ale v programu jsou hvězdy folkovým publikem oceňované a milované.

Žamboši na loňské Folkové růži
Žamboši na loňské Folkové růži
foto: Jiří Esser
„Nejkrásnější festival na světě“
, jak se Folkové růži už dlouho přezdívá, je nejen hudební hostinou, ale i prázdninovým setkáním spřízněných duší. Už teď můžete na Facebooku sledovat, jak si folkoví příznivci domlouvají, že se na festivalu sejdou.

Žamboši (držitelé dvou Andělů), Devítka (jejíž členové dlouhá léta spolupracovali se Žalmanem), Epy de Mye (laureát mnoha folkových ale i rockových festivalů). Legendární trio Šantré (teď se zbrusu novou zpěvačkou Terezou Bárovou), trampská Sekvoj, která nedávno oslavila třicetiny, vokální Mošny, najazzlé Půl dechu do měchu, samozřejmě domácí formace X-tet a Jen tak tak a dvacítka dalších skupin a písničkářů.

Při absenci Zahrady proběhla její soutěž tentokrát jen pro písničkáře a dvojice. Jejich finálové klání o cenu Krtek proběhne v novém prostoru festivalu – v atriu Národního muzea fotografie. Jinak se hraje na tradičních místech – na druhém a třetím nádvoří jindřichohradeckého zámku.

Pro návštěvníky je připraveno tábořiště v zahradě Gymnázia, jsou zajištěny i prostory pro případ nepříznivého počasí. Psi, ani jiní čtvernožci nemají na festival přístup. Předprodej probíhá v síti Ticketstream, celodenní vstupenky stojí v předprodeji/na místě  170/200 Kč, dvoudenní permanentka 300/350 Kč. Děti do 140 cm výšky se dostanou na festival za 1 Kč. Podrobnosti o festivalu najdete na www.casopisfolk.cz/ruze.htm nebo na www.folkovaruze.cz.

Letošní ohrožení festivalu ukázalo, že má nejen v Jindřichově Hradci spoustu přátel a příznivců. Zdá se, že cesta k nové perspektivě Folkové růže je do budoucna otevřena.

Sdílet na...
Kam dál?

» Hudební konec světa leží v osadě Pulčín (FOLKtime.cz)

» MaPoŽa (Miloš Keller)

» Nevermore & Kosmonaut – koncert v Brně, Praze, Turnově (FOLKtime.cz)

» Sekvoj – Země na obzoru (Miloš Keller)

» Říjnový Březňák v devíti odstavcích (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Jakub  - Pozvánka   |88.103.139.xxx |06.07.2012 14:01:02
http://www.youtube.com/watch?v=yAy2NlnNk5g

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib