gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.06.2013 Amfolkfest letos plnoletý (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Malá osada Pulčín opět ožije tradičním folkovým festivalem Amfolkfest v sobotu 27. července. Již po osmnácté se tak sejdou v areálu místního informačního centra a přilehlé zahradě folkové kapely, písničkáři, návštěvníci, jejich děti a psi, zkrátka všichni, kteří si tento festival zamilovali.

Program se i letos skládá jak z českých tak i slovenských kapel. Vystoupí například BG Bears, Kofe a Vlna, Domino, duo Sova – Slamák, Tabaskova partyja, Špunt, Podjezd, ze Slovenska přijede Robert Hulej s kapelou a jako každý rok i kapela Jasoň, bez které by se festival už neobešel.
Jako hlavním host vystoupí Pavlína Jíšová s hosty. Na závěr čeká všechny návštěvníky oblíbený country bál v podání kapely Country Míza. Slovem i kytarou bude celým průběhem festivalu provázet René Souček.
Pořadatelé si vždy zakládají na pestré dramaturgii, avšak k festivalu neodmyslitelně patří i genius loci Pulčínských skal a nádherné krajiny, která tuto malou osadu obklopuje. „Festivalové dění, které počet obyvatel z původních cca 80 lidí mnohdy zpětinásobí, vypadá jako velká zahradní párty,“ doplňuje Eva Endy Rohlenová.
Festival je přátelský také k rodinám s malými dětmi. Rodinné a mateřské centrum Sluníčko pro ně zajišťuje hlídání a rodiče si tak mohou naplno užít poslech folkové muziky. Stanování je opět možné na romantickém tábořišti u skal, nebo blíže k centru dění na louce u restaurace U Williho.
Původní název festivalu je vlastně zkratkou slov amatérský folkový festival. Muzikanti se možná za profesionály nepovažují, avšak o to více jsou jejich výkony oceňovány potleskem návštěvníků.
Letos přijeďte již na snídani, kdy se budou podávat pravé valašské frgály, kafe do hrnku, medovina do kalíšku, kyselice, špekáčky, to vše za doprovodu příjemné hudby a příjemných lidí. Užijte si poslední červencovou sobotu v příjemné atmosféře Amfolkfestu.

Sdílet na...
Kam dál?

» PRVNÍ DÁMY ČESKÉ FOLK A COUNTRY PŘIPRAVUJÍ SPOLEČNÉ TURNÉ ! (Ivan Kurtev)

» Krásný hlas Vichřice P. a třicet let písniček (Tomáš Hrubý)

» Amfolkfest rozezní Pulčín poslední červencový víkend (Eva Endy Rohlenová)

» Letní festival Šídlovák Oupn Ér se blíží (Marta Burešová)

» Pavlína Jíšová: V kapele děláme všichni všechno (Tomáš Pohl)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib