gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

25.03.2014 Mandolínová dílna Martina Krajíčka (Martin Krajíček)    PDF Tisk Email
PR
Dílna začne v pátek 2. května 2014 už kolem 17.00 a bude věnována následujícím tématům: jak cvičit, vytvořit sólo (v rámci daného stylu), improvizaci, kompozici a dále jednotlivým stylům (bluegrass, swing, klezmer, blues, jazz, choro, vážná hudba).

Záleží na tom, kolik bude začátečníků a kolik bude pokročilých hráčů. Dílny nebývají stylově vyhraněné. Můžeme se věnovat také elektrické, midi mandolíně a mandole, manodocellu. Domácí studio, wi-fi k dispozici.

Rozpis přednášek bude dopředu vystaven (pro lepší organizaci vašeho času). Vždy před zahájením dílny se rozběhne mailová komunikace, ve které doladíme konkrétní věci – případnou společnou dopravu, domácí úkoly.

V křesle pro hosta tentokrát usedne hráč a pedagog světových kvalit, mandolinista Radim Zenkl. K vyzkoušení bude též několik výjimečných nástrojů. Sobotního večera bychom mohli udělat společný koncert Mandolínový večer, není to podmínkou, může být jam session.
Cena je bez jídla. Výuka bude tentokrát probíhat v prostředí k workshopu jako stvořeném. Moderní nové prostory – něco jako školka, několik místností, prostor pro jam, cvičení, spaní. Kuchyně k dispozici. Restaurací je v blízkém okolí několik. S přihláškami neotálejte, 12 účastníků je strop. Konec workshopu bude v neděli 4. května 2014 v 17.00 hodin. Ještě se nabízí možnost uzavřít workshop nedělním představením v boskovické kavárně, kde mají koncerty komorního rodinného typu tradici.
Kdy: 2. až 4. května 2014
Kde: Boskovice
Cena bude 1 800,- Kč
Maximální počet 12 lidí
S pozdravem Martin Krajíček
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo tel.: 608 465 563

Martin Krajíček (1977), hráč na akustickou a elektrickou mandolínu, kytaru a čtyřstrunné banjo. Spolupracoval s orchestry Pražské komorní filharmonie, Filharmonie Brno, Národního divadla Brno a Městského divadla Brno. Jeho vlastní hudební styl a autorské skladby uvádí spolu s klavíristou a skladatelem Zdeňkem Králem v brněnské formaci KK Band. Tradičnímu bluegrassu se Martin naopak věnoval se skupinou Sunny Side.

Martin vystupuje také se sólovým programem, kde mimo jiné předvádí techniku duostyle, kdy je slyšet hráče dva, byť hraje jeden. Dále je jeho jméno spojováno s projekty sourozenců Ulrychových, cimbalisty Dalibora Štrunce a banjisty Svati Kotase. Je členem mexické skupiny Mariachi Espuelas a Tria akordeonistky Kláry Šmahelové.

Martin se jako studiový hráč podílel na řadě projektů. Zúčastnil se a své sólové skladby předvedl na mandolínovém sympoziu 2009 v Santa Cruz v Kalifornii. V současné době žije Martin v Boskovicích a pedagogicky působí na ZUŠ Boskovice. Martin studoval hudební vědu na Masarykově univerzitě v Brně.

http://www.myspace.com/martinkrajicek

http://bandzone.cz/martinkrajicek

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib