gototop
25.07.2014 Plíhal, Ebeni a Jarabáci v Třeboni! (FOLKtime.cz)    Tisk
PR

Po zatěžkávací zkoušce, kterou koncem června obstaralo velkolepé vystoupení kapely Kryštof, vyroste v třeboňském zámeckém parku na začátku srpna další pódium. Tentokrát bude hostit tišší muziku: v pátek 1. srpna Karla Plíhala a den poté Bratry Ebeny, s nimiž jako hosté vystoupí kapela Jarabáci. „Touto dvojitou dávkou chceme potěšit hlavně milovníky chytré hudby, dobrých textů a humoru. Je to dvoudenní extra porce toho nejlepšího - každý koncert je jiný, a přesto mají společného ducha. Proto je naservírujeme takto společně, aby ti, kdo mají rádi tento druh hudby, mohli v Třeboni příjemně strávit dva večery za sebou,“ vysvětlil organizátor Pavel Barnáš.

Plíhal i Ebeni už v Třeboni několikrát hráli, pokaždé s velkým ohlasem. Každé jejich vystoupení je vzácností, reagují i na atmosféru konkrétního místa, takže žádný koncert není stejný. „Karel Plíhal jezdí do Třeboně i jako divák a když viděl koncert v zámeckém parku, řekl mi, že v takovém prostředí by také chtěl někdy hrát. Jsem rád, že se letos povede právě tyto muzikanty skloubit, protože k sobě mají blízko i jako přátelé,“ dodal Bárny.

Akce Léto v Třeboni, která navazuje na festival Okolo Třeboně, pak nabídne tradiční koncert Klasika na jihu, při němž 8. srpna vystoupí Lenka Filipová. Do kostela sv. Jiljí přiveze svůj pořad Concertino, tentokrát i s novým DVD, které vydala loni v prosinci. V minulých letech hrála s velkým úspěchem ve zcela zaplněné Schwarzenberské hrobce, proto pro ni do třetice vybral Pavel Barnáš větší „sál“ v hlavním třeboňském kostele. Lenka se opět těší na vnímavé publikum, kterému zahraje klasické skladby i své známé písničky. „Minule jsem tu sklidila potlesk ve stoje, to je milé. Jihočeské publikum bývá trochu jiné, říkám jim mlčenliví rybáři. Zdánlivě se během koncertu moc neprojevují, ale na závěr člověka odmění tak, že si to zapamatuje,“ těší se Lenka Filipová.

Vás milí čtenáři můžeme již teď navnadit, protože ve spolupráci s pořadateli chystáme i soutěže o vstupenky. Sledujte FOLKtime.cz nebo Facebook!

 

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S na Okolo Třeboně (Pavel Černý)

» Pětkrát stejně a přece pokaždé jinak (Miloš Keller)

» Zvukové Hrubky se budou věnovat prvnímu albu Karla Plíhala (Tomáš Hrubý)

» Díra (do světa folku) (Miloš Keller)

» Pernštejnská fortuna 2014 – pestrá, proměnlivá a překvapivá (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib