gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

06.01.2015 Open Mic Potrvá oslaví 8. výročí konání (Jan Řepka)    PDF Tisk Email
PR
Zavedená pražská písničkářská scéna chystá večer s pořadovým číslem 80.
Na scéně dejvické Kavárny Potrvá se ve středu 7. ledna 2015 od 19:00 uskuteční jubilejní večer hudebního cyklu Open Mic POTRVÁ. V rovnocenných patnáctiminutových blocích se představí celkem osm hostů a nakonec sám hostitel Jan Řepka. Hlavní slovo bude mít autorská píseň, ke slovu přijdou ale také básně bez hudebního doprovodu nebo naopak klasická kytara beze slov.
Program zahájí zakladatel pořadu, překladatel a publicista Michal Bystrov, svá nová alba pak představí alternativní písničkář Martin Hejnák a nadějná Slovenka Mirka Miškechová. V druhé části večera vystoupí mladá brněnská kytaristka Anna Pinknerová, romská básnířka Renáta Berkyová a ruský písničkář Alexej Smorčkov. Humor v písni zastoupí Vladimír Mikulka, silnou slezskou tradici osvěží Beata Bocek a nakonec zazpívá Jan Řepka, který k celé akci jako její pořadatel podotýká:
„Vím, že mnohým čtenářům a posluchačům je většina jmen, která Open Mic uvádí, neznáma. V tom jsme ovšem nevinně. Open Mic znamená otevřený mikrofon, a jako takový dlouhodobě usiluje o to, aby se příslušné pozornosti dostalo nejen každému, kdo o to stojí, ale také každému, kdo za to stojí. Těmi prvními jsou naši častí účastníci, těmi druhými naši čestní hosté.“ vysvětluje Jan Řepka. „A jubilejní lednové večery jsou typické tím, že všichni na scéně jsou našimi čestnými hosty. A k tomu už musí být velmi dobrý důvod.“
Open Mic vznikl před osmi letech v Praze, kde se dnes koná každou první středu v měsíci v Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská). V roce 2011 pak byla založena sesterská scéna také v brněnském Café Práh (Ve Vaňkovce 1); termíny jsou zde zpravidla o den dříve, v první úterý v měsíci. Vstupné dobrovolné. Začátek v 19 hodin.
V programu Open Micu se představilo již více než 500 různých autorů. Pozvání přijalo mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Jiří Tichota, Vladimír Merta, Longital, Justin Lavash); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Voilà, Pokáč, Zuzana Mikulcová, Jan Žamboch nebo Marek Dusil.
Podstatu akce vystihla ve zkratce kanadská autorka Ora Cogan: „Open Mic vytváří jedinečný prostor pro objevování a spolupráci hudební i obecně kulturní. A jako takový pomáhá umělecké kruhy propojovat, a to na místní i na mezinárodní úrovni.“
Open Mic se koná za podpory Nadace Život umělce a Svazu autorů a interpretů. Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.
 
OpenMic Potrvá č.80
OpenMic Potrvá č.80

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib