gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.11.2016 Jana Lota pokřtí album Do světla (Zdena Selingerová)    PDF Tisk Email
PR

Jana Lota připravila projekt Rudohořím, jehož první část, album Do světla vyšlo 15. října 2016. Křest alba proběhne v Eexperimentálním prostoru NoD (Dlouhá 33, Praha 1) v sobotu 12. listopadu od 20:00.

Projekt Rudohořím je novým audiovizuálním dílem autorky a zpěvačky Jany Loty. Silné melodie a originální  aranže jejích skladeb doprovázejí texty, které opěvují tamější charakteristickou přírodu inspirují tak k pohádkové představivosti. Svým zaměřením na přirozený chod přírody se tak stávají kontrastem současné uspěchané době. Album je zároveň osobní zpovědí autorky o dětství, které prožila s rodinou v Krušných horách.

„Vracím se do dětství na úpatí nejvyšší hory Rudohoří. Procházím přírodou, od smrákání do úsvitu. Místa, která důvěrně znám, symbolizují temné kouty mé duše a mých předků. Mám tiché společníky… světlonoše, laně, bytosti z mechu a drobné z Komáří hůrky. Cesta vede na vrchol hory… úsvit ukáže cestu dál…“ říká o projektu autorka Jana Lota.

Jana Lota: Do světla
Jana Lota: Do světla
První část projektu – tedy album Do světla vyšlo u labelu 100PROmotion. Album obsahuje 7 skladeb, které dohromady tvoří časovou linii 12ti hodinové cesty Rudohořím, počínaje pozdním odpolednem a, konče poslední hodinou noční před rozbřeskem.

Hloubku textů podporují hudební výkony kapely složené z prvotřídních českých hudebníků (Jan Aleš - klávesy, Michael Nosek – bicí a Jan Jakubec, který kromě basy a programmingu byl i producentem alba). Dále se na albu můžeme setkat s hosty: Jiřím Tarantíkem, Vítem Petráškem i s koproducentem alba Miroslavem Chyškou (kytara). Koncertní vystoupení budou doplněny projekcí autentických záběrů, sestřihů z prostředí, kde také Jana desku připravovala a kde se točil videoklip k pilotnímu singlu. Při produkci/tvorbě klipu a projekce, které si Jana Lota sama režíruje, spolupracovala s kameramanem a střihačem Lukášem Maternou (www.blackfilm.com). Na vizuální části projektu Jana spolupracuje dále s grafičkou Markétou Jáňovou, fotografkou Zuzanou Lazarovou, vizážistou Michalem Markem, kostýmním výtvarníkem Josefem Čechotou či designérkou Kateřinou Handlovou.

Natáčení alba proběhlo ve studiu Cyberbaobab Miroslava Chyšky - kytaristy J.A.R., který je tvůrcem mnoha soundtracků (Snowboarďáci, Rafťáci, Rok podvraťáků ...) a také natočil desky s hvězdami české hudební scény (Illustratosphere, Dara Rollins, Sexy dancers) Jana Lota s ním spolupracuje již několik let.

Nový klip Jeřabina

Koncert, na němž bude album pokřtěno, bude rozdělen na tři části. Každá část koncertu bude doprovázena projekcí. Hlavní část je věnována představení alba Do světla, kterou budou doprovázet autentické záběry z Krušných hor. Autory projekce jsou: kameraman Lukáš Materna (Blackfilm) a dokumentarista, nezávislý filmař a fotograf Petr Mikšíček.

Hudebními hosty koncertu budou Ondřej Ruml a kytarista Jakub Lenz. Deska bude pokřtěna třemi kmotry – Ondřejem Rumlem, fotografkou Zuzanou Lazarovou a Petrem Mikšíčkem. Bonusem k albu, které bude možno pořídit na místě křtu, budou šperky Nakrk v symbolu jeřabiny.
Lístky jsou k dostání v předprodeji na GoOut.cz nebo v místě konání koncertu.

Druhá část projektu Rudohořím bude realizována v roce 2017 a bude volně navazovat na  první část Do světla.

Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1059220197460123/


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib