gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

02.10.2018 Hudební legendy i špičky slam poetry přivítá zimní Hradecký slunovrat (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Legenda české hudby Luboš Pospíšil, progresivní kapela Květy se svým novým projektem YM, znovuoživené kultovní Majerovy brzdové tabulky, jeseničtí alternativní rockeři Lights Off nebo třeba špička autorů české slam poetry - to jsou lákadla letošního ročníku přehlídky Hradecký slunovrat Winter Edition, která proběhne 2. a 3. listopadu.
Celorepublikově oceňovaný festival v areálu zámku v Hradci nad Moravicí, svým programem otevírající prázdniny, má za sebou další úspěšný ročník. Zdaleka už se nejedná jen o populární akci opavského regionu. Jako odměnu věrným návštěvníkům, stejně jako v předchozích letech, nabízí i svou zimní edici.
Velká dvorana
Velká dvorana
foto:Tomáš Rychtář
Hudební část se opět uskuteční v magickém zámeckém sále Velká dvorana, kde se každoročně daří vykouzlit silnou atmosféru, z níž jsou nadšeni nejen diváci, ale i účinkující. Barevná světla dají novogotickému sálu zcela jinou atmosféru, publikum oceňuje muzikanty dlouhými potlesky a venku za okny se snáší podzimní noc se spoustou pestrého listí.
V programu, který tradičně klade důraz na žánrovou pestrost, si opět může vybrat každý. Ani tentokrát nepůjde jen o obyčejná vystoupení.
„Dlouho jsme stáli o vystoupení kultovní kapely Majerovy brzdové tabulky. Jsme moc rádi, že si Majerovky vybraly pro svůj comeback právě Hradecký slunovrat. Navíc se parta kolem Petra Linharta představí v původní sestavě se zpěvačkou Andreou Landovskou,” říká spoludramaturg akce Zdenek Svánovský.
Sobotní program ve Velké dvoraně
Sobotní program ve Velké dvoraně
Největším lákadlem sobotního program ale zřejmě bude legenda české hudby Luboš Pospíšil. Jeho hitové písně s krásnými chytrými texty nezná jen opravdu málokdo.
A na koho dalšího se mohou návštěvníci těšit? Třeba na jesenické alternativní rockery Lights Off, kteří dokazují, že nejen slavní Priessnitz hrají v „mlžných horách” skvělý bigbít.
A velkým lákadlem je i brněnská kapela Květy, která představí svůj nový projekt YM, v němž hraje na kytaru i člen opavských Ladě Petr Uvira.
"Stejně jako při letní verzi, se na Winter Edition  snažíme připravit návštěvníkům kvalitní občerstvení, i letos jej zajistí například výborná restaurace U tří Jabloní, nebude chybět víno ze špičkového vinařství Krásná hora, dobré pivo nebo výborná káva Mental kafe," říká šéfka gastronomické sekce festivalu Blanka Ševčíková. 
Mimo to si návštěvníci budou moci vyzkoušet nástroje, které vyrábí Jan Fic v manufaktuře Red Bird Instruments. Na kytary, cigarboxy a mandolíny této značky hrají mnozí slavní muzikanti. 
Páteční program v kině Orion
Páteční program v kině Orion
Stejně jako loni se zimní verze rozšíří mimo zámecký areál, a to do krásného historického hradeckého Kina Orion. Tam se uskuteční páteční Slam poetry exhibice.
„Po opravdu velkém úspěchu Anatola Svahilce na letní verzi HS (kdo tam byl, tak potvrdí, že tolik hlasitě se smějících lidí se hned tak nevidí) jsme se rozhodli představit hradeckému publiku špičku této velmi zajímavé scény,” říká šéf festivalu Vašek Müller.
Na Hradec se tedy vrátí Anatol Svahilec, kterého doplní Dr. Filipitch (úřadující mistr republiky), nový velký objev, který si říká Tukan, a také Ondřej Hrabal.
Vstupenky jsou již k dispozici v tradičních kamenných předprodejích, a na portálu GoOut.cz. Nutno připomenout, že předchozí ročníky byly často s předstihem vyprodány.
Pořadatelé take uvolnili do prodeje sto permanentek za speciální cenu 400 Kč na letní verzi festivalu, jsou k dispozici pouze na Goout.cz, a platí pravidlo kdo dřív přijde…
Hradecký slunovrat - Winter Edition
2. a 3. 11. 2018
2. 11, 2018 - Slam poetry exhibice v hradeckém kině Orion
3. 11. 2018 - Hudební festival v magickém prostředí státního zámku v Hradci nad Moravicí 
www.hradeckyslunovrat.cz 
http://facebook.com/hradeckyslunovrat 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib