gototop
14.11.2018 Vlk ztracený v básni míří do Olomouce (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Open mic hostí projekt Jana Žambocha
Hudební projekt Wolf Lost In the Poem a písničkáři Milan Šťastný a Cleo. Tato koncertní nabídka láká na sedmadvacátý olomoucký písničkářský večer Open Mic na cucky, který se koná v úterý 20. listopadu v Divadle na cucky na Dolním náměstí 42. Akce začne v 19 hodin.
Cleo
Cleo
archiv Cleo
Jako hlavní host listopadového pořadu vystoupí muzikant Jan Žamboch s unikátním hudebně-poetickým projektem Wolf Lost In the Poem, jímž na albu Nepřipoutaný vzdal hold deseti světovým básnířkám – od Emily Dickinsonové, přes Annu Barkovovou až po Vilju-Tuuliu Huotarinen. „V akustickém podání představí emotivní příběhy, které jistě zatnou drápy hluboko do srdce,“ láká dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer a dodává, že deska loni obdržela nominaci v Cenách Anděla v kategorii Folk a na Radiu Proglas se stala Albem roku 2017.
Večer začne vystoupením Milana Šťastného, autora básnických sbírek, divadelního herce a písničkáře z Ostravska. „V jeho písních nechybí láska, vtip ani zelenina. Často je jeho hudba slyšet jako doprovod k literárně zaměřeným akcím,“ dodává Petr Šrajer. Poté zahraje mladá brněnská písničkářka a buskerka Cleo, která patří k současné generaci youtube písničkářů. Pozornost si začala získávat svými předělávkami například Pokáče, brzy se ale začala prosazovat s vlastní autorskou tvorbou, která zapadá do současného pop-folkového trendu a zaujme i tím, že se při nich zpěvačka doprovází na ukulele.
Open Mic na cucky
Open Mic na cucky
Před mikrofon se může na olomouckém open mic postavit i odvážlivec z obecenstva. „I začínající hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ vybízí hlavní organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Vstupné na olomoucký open mic činí 50 korun. Vstupenky lze zarezervovat na webu Divadla na cucky.
Více o open mic
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v 60. letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin.
facebook událost akce: https://www.facebook.com/events/359437624827684/ 
facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky 

 

Sdílet na...
Kam dál?

» Na Pique-nique zahrají Žamboši a Ira Mimosa (Tomáš Krejčiřík)

» Marek Dusil představí na olomouckém open mic Karlsbad (FOLKtime.cz)

» Na olomouckém Open mic se představí prapůvodní Děti mezi reprákama (Tomáš Krejčiřík)

» Na Open mic na cucky zazní písně z muzikálu Stojí hruška, Jan Řepka představí Maniho Mattera (Tomáš Krejčiřík)

» Open Mic na cucky začíná sezonu v novém. Zve na talentovanou Prune (Tomáš Krejčiřík)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib