gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.12.2019 James Harries natočil své nové video na cestách po Evropě (Tranzistor label)    PDF Tisk Email
PR
Po dvojici veleúspěšných singlů Lights a Superstition, které trhaly příčky českých, ale i evropských hitparád, přichází britský rodák James Harries s další novinkou. Singl Before We Were Lovers je předznamenáním chystané novinky, které vzniká ve spolupráci s českým producentem Viliamem Bérešem. James si k němu sám natočil video ze svých cest během evropského turné.
Přes rádiové úspěchy si James stále drží svou linii písničkáře se strhujícím živým projevem. K aktuálnímu albu, které vychází v lednu 2020 na labelu Tranzistor, přichystal turné, během kterého zavítá i do mnoha měst České republiky. Na několik zastávek si přizve hudebníky z tuzemské pop a indie folkové scény, kteří přiblíží živý zvuk vydaným studiovým nahrávkám.
Jamesovy koncerty jsou jedinečným zážitkem plným emocí. Ať už jsou jeho silné melodie melancholické nebo plné hravosti a euforie, vždy má naléhavost Harriesova hlasu pořádnou dávku charismatu. James nepostrádá energii mladíka ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá po pódiu, srší vtipem, vypráví historky, které se člověku dostanou pod kůži a umí natlačit slzy do očí nebo vás rozesmát.
James Harries
James Harries
foto: Julie Vrábelová
Jeho posledním sólovým počinem bylo médii i fanoušky skvěle přijaté EP Recorded Live in Bratislava, vydané na podzim 2017. První edice tohoto EP se vyprodala už během podzimních a zimních koncertů evropského turné. Album Until the Sky Bends Down (2016) vysloužilo zpěvákovi skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon. Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světová média ho často přirovnávají k takovým osobnostem, jako jsou Jeff Buckley či Damien Rice. Kromě koncertování se písničkář věnuje komponování filmové hudby, jeho skladby se už objevily v šestnácti amerických, britských, českých, dánských a polských filmech (u nás jsou známé např. Lidice, Bobule...). Televizní diváci mohli Harriese zaregistrovat také v úspěšném krimi seriálu Modré stíny s titulní písní Blue Shadows.
Letos podnikl rozsáhlé koncertní turné po Polsku a jeho píseň Sunlight of My Heart se objevila v úspěšném filmu Plan B, který natočila uznávaná polská režisérka Kinga Debska. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA, po celé Evropě, hrál i v Číně a Vietnamu.
Vstupenky na české turné jsou k dispozici na webových stránkách umělce. Singl Before We Were Lovers vyšel 6. prosince na labelu Tranzistor.

Sdílet na...
Kam dál?

» teepee vyráží na zahradní turné s Thomem Artwayem a vydávají EP Mirrors (Tranzistor label)

» V novém světle i zvuku, James Harries přichází se singlem „LIGHTS“ (Tranzistor label)

» Nové klipy Květů a Jamese Harriese (FOLKtime.cz)

» O lásce a lidské náklonnosti (FOLKtime.cz)

» Markéta Zdeňková představuje Kamaše (Tranzistor label)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib