gototop
08.01.2020 Na začátku roku 2020 odstartuje první Welcome tour! (Hradecký slunovrat)    Tisk
PR
Ciśnienie
Ciśnienie
foto: Tomáš Rychtář
Součástí hudebního festivalu Hradecký slunovrat, jehož v pořadí sedmý ročník se uskuteční na zámku v Hradci nad Moravicí ve dnech 26.-28. 6. 2020, je od samotných počátků také Welcome scéna. Tato jedna z celkem 3 hudebních scén festivalu (dřive nazvaná open scéna) dává příležitost méně známým, avšak velmi zajímavým kapelám, svou kvalitou v mnohém srovnatelným s hlavními festivalovými hvězdami. Na přelomu ledna a února se hned 7 vybraných kapel právě z Welcome scény Hradeckého slunovratu společně představí v rámci premiérové Welcome tour.
Série celkem 4 koncertů ve 4 různých hudebních klubech v ČR bude zahájena 23. ledna koncertem v opavskému klubu Evžen Jazz Café za účasti kapel Café Industrial a Lód 9 z polských Katowic, která zahraje v České republice vůbec poprvé! Oba spoluhráči z kapely Lód 9, Maciej Klich a Michał Zdrzałek, však společně vystoupili na Welcome scéně jakožto členové kapely Ciśnienie, která si i díky mnoha nadšeným ohlasům návštěvníků vysloužila od organizátorů festivalu opětovnou pozvánku k účinkování, tentokrát již na hlavní scéně Hradeckého slunovratu 2020. Po opavském zahájení má Welcome tour naplánovány ještě další 3 zastávky, a to 29. ledna v Olomouci (Bluesbar GARCH), 31. ledna v Praze (KC Kaštan - Scéna Unijazzu) a 5. února v Brně (Stará Pekárna Hudební Kavárna).
Welcome tour 2020
Welcome tour 2020
Jedním z hlavních znaků Welcome scény je prolínání se různých hudebních žánrů na jednom pódiu, a to za účasti jak českých tak i zahraničních kapel. Ne jinak tomu bude i v případě koncertů Welcome tour. V olomouckém klubu Bluesbar Garch se společně představí domácí indie-folk rocková kapela Hope Astronaut a TEVE, elektro-folk projekt brněnského hudebníka Antonína Koutného, který byl k účinkování na Welcome scéně v loňském roce vybrán jako tip jednoho z mediálních partnerů scény, serveru frontman.cz. Pro změnu „tipem rádia Proglas“ byla zvolena kapela Bizarre Band, která vystoupí dokonce v rámci trojkoncertu v pražském klubu KC Kaštan. Společně s Bizarre Bandem pohybujícím se žánrově mezi folkem, šansonem i swingem v Praze zahrají opětovně polští Lód 9 „bláznivě“ kombinující zvuky houslí, klavíru a lesního rohu s moderní elektronikou a ostravští Café Industrial. Byla to právě kapela Café Industrial, kterou v reakci na její koncert na Hradeckém slunovratu označil Milan Bátor pro deník Ostravan jako „jednu z nejlepších koncertních kapel u nás, která ve třech lidech dokáže udělat až neuvěřitelně transparentní i hutný zvuk opřený o magické texty a zpěv“. Závěrečný koncert celého turné obstarají kapely TEVE, Hmlisto a Evolet společným koncertem v klubu Stará Pekárna v Brně. Slovenská kapela Hmlisto je rodinné duo ze samoty v pohoří Vtáčnik hrající převážně písně z vlastní tvorby s prvky world music, folk a post rocku. Stejně tak Evolet, vlastním jménem Eva Jurčáková, je slovenskou písničkářkou, jejíž tvorba je typická intimními a silnými texty. V roce 2019 vydala Evolet své debutové album, písně z něj představí spolu se svou kapelou v rámci brněnského koncertu.
Vstupenky na koncerty v Praze a v Brně jsou dostupné k zakoupení online na web stránkách pořádajících klubů, v případě koncertů v Opavě a v Olomouci je stanoveno „dobrovolné“ vstupné. Začátky všech koncertů jsou v 19 hod.
„Na Welcome scéně Hradeckého slunovratu se každoročně potkávají skvělé kapely, které si rozhodně zaslouží větší pozornost hudebních fanoušků, ale také publicistů a dramaturgů. Snažíme se hlavně o to, aby se o jejich tvorbě dozvědělo více lidí. Věřím, že Welcome tour k tomuto opět může více pomoci, podobně jako propagace kapel prostřednictvím mediálních partnerů Welcome scény či v loňském roce premiérově vydaná CD kompilace písní všech účinkujících kapel na Welcome scéně. (pozn. CD Hradecký Slunovrat - Welcome scéna 2019 je volně dostupné k poslechu i na stažení na těchto odkazech: CD ke stažení: https://bit.ly/2p8cNqi, odkaz na spotify: https://open.spotify.com/album/7Ddsr2RipgP1xy5MBdXyLFNa všechny koncerty Welcome tour vás za organizátory festivalu Hradecký slunovrat srdečně zvu!“ říká jeden z organizátorů a dramaturg Welcome scény Ondřej Oborný.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Welcome tour 2020
23. 1. / Opava: Café Industrial & Lód 9 (PL)
https://www.facebook.com/events/2572745702833030/  
rezervace míst na: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (vstupné dobrovolné)
29. 1. / Olomouc: Hope Astronaut + TEVE
https://www.facebook.com/events/1165160007208627/ 
rezervace míst na: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (vstupné dobrovolné)
31. 1. / Praha: Bizarre Band & Café Industrial & Lód 9 (PL)
https://www.facebook.com/events/450964789173895/ 
vstupenky: https://www.smsticket.cz/vstupenky/19652
5. 2. / Brno: Evolet & Hmlisto (SK) & TEVE (SK)
https://www.facebook.com/events/1471759856314022/ 
vstupenky: https://www.smsticket.cz/vstupenky/19314

Sdílet na...
Kam dál?

» Julie Urbišová: Doma v Nola (Hradecký slunovrat)

» Hradecký slunovrat ohlásil novinky pro rok 2016 (Vašek Müller)

» Hradecký slunovrat 2019 láká na Värttinä, Sto zvířat, Kafka Band nebo Ventolina (Hradecký slunovrat)

» Konkurz kapel na Welcome scénu Hradeckého slunovratu 2019 (Ondřej Oborný)

» Hudba a víno v zámecké záplavě barevného listí. Hradecký slunovrat zkracuje čekaní na léto zimní verzí (Vašek Müller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib