gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.02.2011 Open Mic #41 aneb Díky chřipce! (Slávka -vy-)    PDF Tisk Email
Reportáže
Jan Řepka, který program jednotlivých Mikráků připravuje, oznámil na úvod večera (ve středu 2. února 2011) s politováním, že měl připravené velké překvapení, ale vinou chřipkové epidemie o něj budeme ochuzeni. Snad prý někdy příště.
Lucien Zell
Lucien Zell
foto: Slávky -vy-
Když jsem si ale druhý den prohlížela fotky a vzpomínala na uplynulý večer, vůbec jsem si nepřipadala ošizená. Aniž jsem se zvedla z židle v kavárně POTRVÁ, cítila jsem pod bosýma nohama prach cesty, viděla usmívající se tvář černého Buddhy a zase slyšela hlas Jaroslava Hutky v jeho písních z cest po Indii a Laosu: "Něžnost a soucit je cesta jak žít..."
Poprvé v životě jsem slyšela zpívat písničku albánsky, to se zas Ondřej Herzán inspiroval u kolegy z Balkánu. A díky té chřipce, co složila do postele domluvené překvapení, jsem si taky mohla ve vyšetřeném čase poslechnout po jedné písničce od své oblíbené Dany Houdkové a psa (což nebyl žádný čtvernožec, ale slovenský písničkář, který si tak říká a bude v dubnu na Open Micu #43) a Bob Řeřicha nám překvapivě popřál Merry Christmas. Největším překvapením pro mě ale byla Janova divoká karta, kterou vsadil na amerického básníka a muzikanta z Malé Strany, Luciena Zella. Spolu s Danielou, která ho doprovázela a hrála na kytaru, zpíval anglicky (nebo taky úplně beze slov) svoje písně - a já jsem musela dát zapravdu názoru, který vyslovil před pěti lety (v rozhovoru s Janem Řepkou pro FOLKtime): "...Koncert můžeš chápat jako vzájemnou komunikaci všech zúčastněných duší. A pokud duše na scéně opravdu ladí a mají co nabídnout, pak si to duše v hledišti přebere. Není to nic jiného než setkání duší."

Sdílet na...
Kam dál?

» Folkové Blatiny pro celé rodiny (Džexna)

» Rozjímání o sendviči pokřtěno! (Jan Řepka)

» Písničkář Jiří Smrž vystoupí v rámci cyklu Open Mic (Jan Řepka & Ondřej Machát)

» Řepka zpívá Mattera na nádraží (FOLKtime.cz)

» Open Mic hostí Zoe Hayter a irskou herečku Fionu M. Fitzpatric (Tomáš Krejčiřík)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
davy   |Registered |21.02.2011 21:19:05
Setkání duší. Velmi přesně pojmenováno. Tenhle pohled chybí spoustě "roboticky precizních" muzikantů, kteří sice ze sebe chrlí brilantní smrště tónů, ale jaksi to nevychází přímo z nich, nýbrž z pracně nadřené předlohy. (Podobné argumenty používám jako alibi, proč nejsem tak precizní. ).

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib