gototop
12.10.2011 Folk žije i na Hukvaldech! (Ondřej Elbel)    Tisk
Reportáže
Zavádět hudební klub, či chcete-li scénu vyžaduje dost odvahy. Ta nechybí bratrům Holubovým z Hukvald, kteří jeden takový zavádějí ve dvoutisícových Hukvaldech u Frýdku-Místku. Koncerty se konají v ijnformačním centru v rodném domě Leoše Janáčka v centru obce. V sobotu 8.10.2011 se zde konalo vystoupení dua Sova&Slamák a Žambochů.

Sova&Slamák večer zahajovali. Dvojice těží hlavně na skvělém kytarovém doprovodu Milana Sovy, vtipných textech a příjemných melodiích. Zahajovali Třetinovým blues a přes kupříkladu Vánoce se blíží, Proč nemůžu v noci spát se dost
Duo Sova&Slamák na ilustr. snímku z letošní Zahrady
Duo Sova&Slamák na ilustr. snímku z letošní Zahrady
foto: Ivan Bllemby Krejza
ali i k závěrečnému Erazimu Hauerovi, který je v podstatě jejich vlajkovou lodí. Mě osobně nejvíc zaujaly Kapesní atlas světa a Marie. Pobavil mě hlavně slogan písně Marie, která vypráví jaké to je, když má pracovník Temelínské jaderné elektrárny za manželku ekologickou aktivistku: "jak mám chodit z práce včas, furt vysvětluju Máně, když se věčně s kámoškama přivazuješ k bráně"...

Po krátké přestávce na pódium nastoupily 2/3 skupiny Žamboši ze Vsetína. Dvěmi třetinami se myslí Honza Žamboch s ženou Staňkou. Chyběl bubeník Jura Nedavaška, který by se s bicí soupravou na maličké pódium nevlezl. Přestože jsem Žambochy slyšel už hodněkrát, tento koncert na mě zapůsobil asi nejvíc ze všech. Opět jsem hltal jejich novinky, které by se snad měly objevit na připravované desce. Z nich zazněly Co ti holka zahřát a Skály v tísni. Po hodně dlouhé době jsem slyšel Plísničku, kterou Kuba Slamák překládal do Ostravštiny, což ji dodalo vyšší dimenzi. :) Například verš: "Zbyl po něm jen ucpaný odtok" byl přeložen jako :"Kajsi zmizel a zaprasil výlevku..." Samozřejmě nemohla chybět Svoboda, Joe z Ikarie a bohužel stále aktuálnější Dřevorubecká.... a jiné pecky z alba Přituhuje.

Doufám, že scéně v Galerii rodného domu Leoše Janáčka bude diváků přibývat a přibývat a že se tyto akce dostanou do širšího povědomí. Další program naleznete na http://www.ichukvaldy.cz/kontakt.html . Namátkou vybírám třeba Hanku Kopřivovou 5.11.

Sdílet na...
Kam dál?

» Folkový Anděl patří potřetí Žambochům! ()

» PRPRPR, konečně už PR, aneb PRopadák PRopletenců Na PRádle (Belmondo)

» Dvacátý Amfolkfest s Nezmary a zánětem okostice (Belmondo)

» Zimní vydání festivalu Hradecký slunovrat a křest CD Půljablkoň (FOLKtime.cz)

» Nejen filmový Febiofest 2011 (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib