gototop
24.01.2014 Zašití písničkáři v Písničkářích na niti (Jana Štěpánková)    Tisk
Reportáže

Ve středu 15. ledna v AC klubu v Hradci Králové se sešli písničkáři. Byli to první Písničkáři na niti, přestože písničkářské setkání na tomto místě bylo již dvacáté osmé (Důvod vysvětluje můj článek z přechozích dnů.).

Pozvání přijala Stanislava Koucká Nodlová, Petr Brousil, Karel Malcovský, Jan Resl & Dita Holá.

Večer odstartoval Karel Malcovský, který se zapsal do historie hradeckých písničkářských setkání zejména tím, že přijel z nejvzdálenějšího místa, a to z krušnohorského Jirkova. Jeho písně pohladily po duši.

Písničkář Petr Brousil hraje i ve skupině Bejlí
Písničkář Petr Brousil hraje i ve skupině Bejlí
foto: Jana Štěpánková
Jako druhý vystoupil temperamentní Petr Brousil, kterého můžete znát ze skupiny Bejlí. Jeho blok byl živelnější než Karlův a tím jen doložil, že každý písničkář je jedinečný.

Vystoupení jednotlivců plynule přešlo v dua při bloku Stáni Koucké Nodlové, která zahrála několik vlastních písní. Poté pozvala na scénu písničkáře Davida Alfíka Dewettera a v závěru vystoupili spolu. Zvlášť působivá byla píseň Barové intermezzo. Stanislava Koucká Nodlová a David Alfík Dewetter jsou organizátoři spřátelené akce Písničkářů na niti, a to Zašitých písničkářů, které pravidelně pořádají zejména v klubu Kocour v Praze.

Večer zakončil blok písničkáře Jana Resla za doprovodu Dity Holé, která jeho kytarové umění doplnila hrou na violoncello. Jan Resl zahrál své písně nejen v češtině, ale i v angličtině. V jeho skladbách byly cítit i jiné vlivy, než jen folkové.

Mnozí písničkáři, kteří tento večer vystoupili, pravidelně hrají i na Zašitých písničkářích, a proto lednové královéhradecké setkání bylo s nimi velmi úzce spjato.

Během večera si písničkáři vybrali korálek, na nějž bylo přidáno jejich jméno, a navlékli ho k již navlečeným korálkům. Konečné číslo je tedy prozatím 78 korálků - písničkářů. Další snad přibudou příště… Stane se tak 19. února. Přijďte se podívat!

David Alfík Dewetter doprovázející písničkářku Stáňu Kouckou Nodlovou
David Alfík Dewetter doprovázející písničkářku Stáňu Kouckou Nodlovou
foto: Jana Štěpánková
Honza Resl a violoncellistka Dita Holá
Honza Resl a violoncellistka Dita Holá
foto: Jana Štěpánková

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib