gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.01.2014 Písničkáři na niti v Hradci Králové v roce 2014 (Jana Štěpánková)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
S novým rokem 2014 dochází na poli hradeckých písničkářů k určitým, spíše formálním změnám… K názvu „Písničkáři sobě“ se na podzim 2013 přihlásil písničkář Petr Rímský, který před 20 lety právě pod tímto názvem pořádal své vlastní akce. A z důvodu křížení zájmů, možnosti záměny a hlavně proto, aby posluchači i potencionální účinkující neměli v názvech pořadů a akcí „guláš“, dne 15.1.2014 se v Hradci Králové uskuteční další setkání písničkářů tentokrát už ale pod novým názvem „PÍSNIČKÁŘI NA NITI“. Vystoupí Karel Malcovský, Stanislava Koucká Nodlová & David Alfík Dewetter, Jan Resl & Dita Holá a Petr Brousil.

28. Písničkáři na niti
28. Písničkáři na niti
Proč „Písničkáři na niti“? Název byl zvolen ze spousty možností, které se mi během měsíce sešly, a vznikl v podstatě náhodou, ale nakonec se ukázal jako nejlepší. Za těch několik let, během nichž písničkářské akce pořádám, se objevila spousta podobných koncertů v různých koutech republiky, a také jsem si všimla, že písničkářů je stále dost, mají potřebu světu něco sdělit a každý je jedinečný – ten hraje trampské písničky, další spíš folk a country, další je „bigbeaťák“ jako poleno, leckdo se hrdě hlásí k undergroundu, či metalu. Každý písničkář je ve zkratce individualita, která nemá dvojníka, či dvojnici. „Písničkáři na niti“ budou mít proti jiným písničkářským akcím i snahu zaznamenat každého, kdo v Hradci Králové za dob „Písničkářů sobě“ a teď nově i „Písničkářů na niti“ hrál a hrát bude. Každý účinkující si bude mít možnost vybrat vlastní korálek, který navlékne na nit k ostatním písničkářům, kteří už hráli před ním. Daný korálek bude okrášlen jménem písničkáře. Věřte, že do dnešního dne hrálo na hradeckých „Písničkářích sobě“ 74 účinkujících!!! Někteří i víckrát. To není malé číslo… A budu moc ráda, když tento počet bude neustále narůstat.

Scéna „Písničkářů na niti“ je otevřená pro kohokoliv, kdo má potřebu něco sdělit posluchačům a nebaví ho psát věci do šuplíku. Je určena pro písničkáře, dua a tria kteréhokoliv věku a složení, pro úplné začátečníky, kteří se chtějí zkusit postavit před mikrofon, i pro písničkáře, kteří už odehráli spoustu koncertů. „Písničkáři na niti“ jsou pro muzikanty, které baví hrát a zpívat… Můžou se přijít podívat a příště už můžou být sami na scéně.

Doufám, že nám nový název přinese jen to dobré a bude ku prospěchu písničkaření. Těším se na všechny, kteří přijdou!

Sdílet na...
Kam dál?

» Petr Rímský a spol. v Příbrami (Petr Cihelka)

» Pozvánka na předprázdninové Písničkáře sobě (Jana Štěpánková)

» Pozvánka na Písničkáře sobě (Jana Štěpánková)

» Písničkáři sobě pokračují (Jana Štěpánková)

» Zašití písničkáři v Písničkářích na niti (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib