gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.09.2017 Svojšický Podzim 2017 (Tomáš "Majk" Vyhnálek)    PDF Tisk Email
Reportáže
Také v roce 2017 se do svojšického amfiteátru vrátila alespoň na jeden víkend trampská a country muzika. V sobotu 9. září od 13. hodin odstartoval 17. ročník přehlídky trampských a country skupin Svojšický Podzim 2017.
Festival již tradičně zahálila skupina Country Colaps. Za výrazné podpory dvou báječných moderátorů Martina "Drna" Nýdra a Radka "Tučňáka" Ujčíka se rozjel kolotoč plný trampské a country muziky tak, jak se na Svojšický Podzim sluší.
Country Colaps
Country Colaps
foto: Honza Pavouk Šotola
V letošním roce jsme se snažili dát účinkujícím o trochu více prostoru a tak jsme omezili počet kapel na 12 + vystoupení hosta a zdá se, že to byl krok správným směrem. Kapely mohly zahrát o pár písniček víc než v minulých letech a diváci zároveň nebyli ošizeni o pestrý program.
Po úvodním vystoupení Country Colapsu nastoupil nováček na svojšickém pódiu, bluegrassová skupina eFeM GRASS - Frýdek - Místek. Následovala skupina KoYoTi, která ve Svojšicích vystoupila již po sedmé a vždy se těší velké přízni diváků. Ačkoliv vystupuje jen několikrát do roka, jejich vystoupení má vždycky "drive".
KoYoTi
KoYoTi
foto: Honza Pavouk Šotola
Po KoYoTech vystoupil další zástupce bluegrassové hudby, bruntálská skupina Arrest. Arrest se vrátil do Svojšic zhruba po deseti letech a evidentně si to užili. Prvním zástupcem trampské hudby byla skupina Otisk z Nového Rychnova, která také již patří k pravidelným účastníkům festivalu. Modernější country vnesli mezi diváky Svojšického Podzimu Standa Čermák se skupinou DREAMS - Praha a vynikající kapela Dobrá Pára z Dačic.
Dalším zástupcem trampské hudby byla skupina BPT - Zlín. BPT v současné době patří k nejlepším interpretům původní trampské písně a divákům se líbili. Následovala country a folková skupina Dřeváci ze Slaného, kteří patří těm nejlepším na Kladensku a jsme moc rádi, že jsme je mohli přivítat i ve Svošicích.

BPT
BPT
foto: Jarda digi8
Dalším z tradičních účastníků je folková skupina Naopak z Dobříše, která se do Svojšic ráda vrací a diváci si jejich vystoupení vždy užijí. Závěr soutěžní části večera patřil trapské skupině Chrpa Chrudim. Rovněž Chrpa patří k pravidelným účinkujícím, bez kterých si diváci ani nedovedou Svojšický Podzim představit.
Před vystoupením hosta čekalo diváky ještě příjemné překvapení v podobě ohňové show v podání skupiny plivačů ohně Draconalis.
Po ohňové show přišla řada na hosta, legendární skupinu Scarabeus - Praha. Skupinu, která v loňském roce oslavila neuvěřitelné 50. výročí a v 70. letech patřila k tomu nejlepšímu, co trampská a country scéna mohla nabídnout. Přesto, že od té doby uběhla již pěkná řádka let, je neuvěřitelné, s jakou radostí a energií skupina hraje. To by jim mohla závidět většina mladších kapel.

Scarabeus
Scarabeus
foto: Jarda digi8
Během vystoupení Scarabeů se v zákulisí pilně počítaly divácké hlasy, které nakonec rozhodly o následujícím pořadí:
1. OTISK - Nový Rychnov
2. KoYoTi - Rtyně v Podkrkonoší
3. CHRPA - Chrudim
Dobrá Pára
Dobrá Pára
foto: Honza Pavouk Šotola
Přesto, že folkový a trampský kalendář je poměrně nabitý a bohužel se termíny některých prima akcí překrývají, se nakonec ve Svojšicích sešlo množství různých lidí a kamarádů a festival jsme si báječně užili. A to nejen díky příjemnému počasí, dobrému zvuku, o který se nám již tradičně stará Lukáš Faltus "Ášek", ale především díky báječným lidem a muzikantům, kteří se do Svojšic rádi vrací.

Večer vyvrcholil country bálem, na kterém výborně zahrála skupina Dobrá Pára a byl důstojnou tečkou za 17. ročníkem Svojšického Podzimu.
Děkujeme a nejdéle za rok AHOJ!

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib