gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.12.2017 Nezmaři na Musilce (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže

aneb rozmarná vánoční nálada

Dramaturgie Musilky, tedy KS Omega, má v letošní sezóně velmi šťastnou ruku. Ukázalo se to ve čtvrtek, 14. prosince 2017, kdy před vyprodaným sálem přispěli nemalým dílem do předvánoční pohody Nezmaři.

Hned po úvodní skladbě bylo netradičně pokračováno výzvou ke sborovému zpěvu publika – což bývá obvykle spíš tečkou za celým vystoupením. Hudbymilovní brňáci se nenechali pobízet a doprovodili Nezmary nejen v refrénech. Při vysvětlení z pódia, že jde o sociologický výzkum povolební nálady – tedy zda je lidu do zpěvu - sice pamětníka lehce zamrazilo (současná doba se příliš podobá nedávným kapitolám historie), ale historie brzy zmizela pod rozverným pokračováním nezmařích žertíků a výborné muziky.

Vánoční Nezmaři
Vánoční Nezmaři
foto: autor
Letošní sezóna je pro Nezmary již devětatřicátá, takže příští rok bude ve znamení kulaté čtyřicítky a to bude jistě v jejich podání náležitě připomenuto. Dost o možném duchu oslav napovědělo další pokračování, kdy se na hlavách členů souboru objevily červené vánoční čepice a došlo i na koledy. Vánoční nálada po nezmarovsku nemá nic společného s nostalgií, naopak – salvy smíchu vyvolávaly nejen pohybové kreace, ale i hudební čísla. Duet Šárky Benetkové a Pavla Zajíce v písni Zvoní, zvoní zvonky koní v některých ohledech překonal i vzor – Evu Pilarovou s Waldemarem Matuškou... Po jarním koncertu v brněnském Mahenově divadle, kdy vidět pánskou část souboru ve fracích bylo nezapomenutelným estetickým zážitkem, tu byl další kreativní vrchol. Už se těším na to, jaké ptákoviny nezmarní kreativci vymyslí do jejich čtyřicáté sezóny...

Vánoční Jim
Vánoční Jim
foto: autor
Ale došlo i na hudební skvosty – Šárka opět dokázala býti Andělem ve svém nádherném sóle, jen za doprovodu brilantně hraných kláves. Do jihočeských blat nás přenesli Nezmaři v písni Hej, člověče boží a závěrem připomenuli nedávno zesnulého Leonarda Cohena svojí cover verzí jeho skladby Hallelujah.

Nezmarné kvarteto ve složení Pavel Zajíc, Tonda Hlaváč, Pavel Jim Drengubák a Šárka Benetková opět zazářilo a bylo v době předvánoční tím nejlepším světlem, které potěšeným divákům osvítilo cestu k vánočnímu stromku. A tak byl zase jeden dárek rozbalen ještě před Štědrým dnem.

Fotogalerie: http://beda-vh.rajce.idnes.cz/2017_12_14_NEZMARI_na_Musilce_-_KS_OMEGA_Brno/

 

Sdílet na...
Kam dál?

» Mraufestu je 10 let... (Petr Sejk)

» Koncert 100 let republiky v Brně (Vladimír Béďa Halm)

» Poletíme? oslaví novou desku dvojitým křtem na Flédě (FOLKtime.cz)

» Jak se stát předskokanem Buty na Okolo Třeboně (FOLKtime.cz)

» Malý kolektivní duch a krotcí Nezmaři (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib