gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.06.2018 Kdo byl tajemný muž v klobouku aneb Petra Šany Šanclová a její křtiny CD Rafičky z hodinek (Vladimír Béďa Halm)    PDF Tisk Email
Reportáže
V kulturním Brně je lehce mimo pozornost publika sál Břetislava Bakaly, mezi Brňáky obecně známý jako Bílý dům. A právě v něm se odehrál ve středu 16. května 2018 křest nového CD Rafičky z hodinek  Petry Šany Šanclové.
Zpívající autorka, která žije v jihomoravské lokalitě, kam přesídlilo vícero folkařů (namátkou Slávek Janoušek, Vlasta Redl), vydala již své druhé CD plné žensky romantizujících a chytrých textů. Vše je posazeno na melodie, které s texty tvoří velmi poslouchatelný celek – pokud bych chtěl použít nabízející se analogii s vinařským rčením o pitelném víně. A nejen hudbou byl večer prozářen – Petřino skvělé podání výkladu teorie krabic ocenil jistě každý chlap v publiku (mrkněte zde).
Petra Šany Šanclová
Petra Šany Šanclová
foto: autor
V hravém podání s doplněním o pohybovou show tak prosvištěl jevištěm Lyžař, projelo se Autíčko i byl čas na vodní sporty. Pod pojmenováním ...a přátelé Petru podpořili Radek Pastejřík se svými kytarami, na bicí Pavel Kříž, klávesy Miroslav Veselý, na basu Vojta Kabelka, klarinetem ozdobil zvuk Václav Čolka, Romana Tomášková zpěvem i kytarou, jakož i zbytek Přeletu M.S. Jana Ježková a Romana Žežulková. V neposlední řadě byla důležitou částí přátel i Pavlína Jíšová, spolu s Petrou a Romanou pilíře skvělého ženského hudebního gangu, zvaného BABABAND.
Tajemný muž v klobouku
Tajemný muž v klobouku
foto: autor
Dámy z Přeletu M.S. se na pódiu objevily i samostatně a okořenily koncert svým vitálním projevem a repertoárem. Pavlína Jíšová zvýraznila večer svým duetem s Šany jako upoutávkou na další koncertní setkání, na které se můžeme těšit.
No, a křest CD – ten proběhl pod bedlivým dohledem tajemného muže v klobouku, zpod kterého vyhlížela známá tvář Vlasty Redla. I ostatní kmotři, tedy zejména kmotry, popřáli novému CD mnoho otáček. Večer završily další hudební skvosty v podání všech jmenovaných v různých kombinovaných sestavách.
Při poslechu skladeb z repertoáru Petry Šany Šanclové musím složit hlubokou poklonu něžně vášnivému ženství, které z jejího projevu čiší. A doplněné o inteligentní hravost v textech tvoří naprosto dokonalý celek. Takže – vzhůru pro CD a šup s ním do přehrávače. Ať si to užijete sami.

Sdílet na...
Kam dál?

» Sváteční setkání - "Šany" Šanclová a Jana Šteflíčková (FOLKtime.cz)

» Kdo hraje, přijde. Kdo hledá najde Open Mic NA PRAHU #6 (FOLKtime.cz)

» Poklad čekající na otevření (Tomáš Pohl)

» Amfolkfest z konce světa na síti (Belmondo)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Jirka Chemik Sponar  - Radek Pastejřík   |83.240.47.xxx |05.06.2018 19:38:04
Radek Pastejřík, skutekně... ?

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib