gototop
01.09.2020 Flow Track v novém hávu (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Ano, tato jihočeská kapela z oblasti Jindřichova Hradce, Soběslavi, Veselí nad Lužnicí a Českých Budějovic částečně obměnila svoji sestavu. S odchodem Ivy Hovorkové zároveň opustila irské tóny a dala větší prostor autorské tvorbě. A to z větší části z dílny Pavla Jarčevského, který je "chca nechca" kapelník s kytarou. Přibylo i písní z jeho bývalé kapely Jentaktak - a kdo si na ně vzpomíná - jsou dnes v obměněných aranžích.
Z původního Flow Tracku dále zůstal Karel Metelec, ovládající různé bicí a perkusní nástroje a baskytarista a příležitostný chrastič Luboš Kalvas, jehož hlas z pódia ještě nikdo neslyšel. Ale, kdo ví...
Flow Track v novém složení
Flow Track v novém složení
foto: Stanislav Tošner
S hledáním nové zpěvačky dorazili noví členové hned dva. Prvním z nich je zpěvačka s naprosto ojedinělým hlasem schopným snad všech poloh, se znalostí "jentaktačích" písní, o nichž kapelník netuší, že by je (ona) mohla znát. Taky ovládá hru na kytaru a jmenuje se Lenka Semrádová Martinů. Spolu s ní dorazil milovník a zaháněč bouřek se znalostí hry na flétnu, piáno, saxofon a majitel dalšího hlasu pro kapelu, Martin Šeda.
Kdekoliv se kapela objeví je pravděpodobné, že tam bude i jejich osobní zvukař Jiří Kolář.
Nutno podotknout, že stav učitelů v tomto hudebním tělesu se tak zvýšil na počet čtyři. Podle zákulisních informací ten pátý pracuje na tom, aby alespoň částečně mohl o sobě říci, že něco učí.
Vepředu zleva Martin Šeda a Lenka Semrádová Martinů
Vepředu zleva Martin Šeda a Lenka Semrádová Martinů
foto: Stanislav Tošner
Jejich samostatný koncert bylo možno zažít na pískovně u Veselí nad Lužnicí 28. srpna 2020.
Na úvod v srpnový pátek zazněla svatební Říjnová sobota. A další produkce rozhodně není Ztracenej čas. Například bluesové Apage satanas je obohaceno o tóny saxofonu. Stejně tak je i v O náušnici, která patří k již zmíněným exJentaktačím písním, jakož i Scházíš mi lásko či O šálku na kávuNocí padal déšť, Modlitba a novinka Koňské hřívy - to jsou zase hlasové majstrštyky Lenky. Martinovo sólo (i jeho vlastní text) lze ocenit v písni Francouzka. Melodií jakoby připomínala nějakou Kometu. Po přečtení všech těchto slov, vážený čtenáři, Můžeš klidně spát. Nejdřív se však podívej na www.flowtrack.cz, kde najdeš  podrobnosti o kapele, koncertech či záznamy z vystoupení. Z nich zjistíš, že jejich projev je BarevnějšíSvětu českému folkovému tak hlásí - jsme tady - a Přejem vám život.
A ještě douška mimo tuto kapelu:
Pavel Jarčevský je, jak známo, dramaturgem festivalu Folkový Pluháč. V rámci jeho vylepšení vznikly mailové adresy Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , kam můžete posílat vaše náměty a návrhy co zlepšit, co ponechat, co nedělat. Neposílejte, prosím, reklamy, řetězové dopisy a podobné zprávy. Děkujeme.

Sdílet na...
Kam dál?

» Po škole... (Pavel Černý)

» Po stopách Folkové růže (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 2. (Pavel Černý)

» Flow Track v. Jen tak tak, aneb Návrat k původnímu názvu (Pavel Černý)

» Poslední koncert Flow Tracku (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib