gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.11.2001 Druhý klubový vecer na Bodláku 13.11. (Pavla Sova Čujanová)    PDF Tisk Email
Reportáže

probehl ve znamení casomíry.

A není divu, protože pozvání tentokrát prijala pražská folkotocová kapela NACAS.

Již pri vstupu do sálu byl každý príchozí ponekud prekvapen zvláštní výzdobou podia a prilehlých prostor: Viselo a stálo zde totiž nezanedbatelné množství ruzných hodin - velké i malé, jdoucí i stojící, funkcní i rozbité, skutecné ci detskou ruckou malované, barevné i cernobílé.

Po úvodních nekolika vetách dostali slovo Nacas. Jejich vystoupení bylo pohodové, a prestože tentokrát posluchacu bylo méne než pri prvním veceru, rozhodne byla v sále príjemná atmosféra a všichni se zájmem poslouchali. Velký úspech mel zvlášte druhý prídavek: "Slepice". Mne osobne se také velmi líbily písnicky "Nuselský most", "Cukr a bic" a pak ješte: "...navažme nit a rozhodme sít...k sobe me nepouštíš..." - na název této si nemohu vzpomenout, ale rozhodne me zaujala.

Druhá cást koncertu patrila samozrejme JAUVAJSu, opet s hostujícím kontrabasistou.

V prubehu hraní byla vyhlášena tato soutež:
Diváci meli pozorne poslouchat následující písen a potom dobrovolník predvádet pantomimicky nekterá její slova. Úkolem ostatních bylo predvádená slova hádat.
A aby se nezapomnelo, kdo je hostem tohoto vecera, soutež byla samozrejme NA CAS.

Nejprve to vypadalo, že se dobrovolník nenajde. A nepomohlo ani to, že byly zverejneny ceny: CD Jauvajsu a volné vstupenky na príští bodlákový vecer.

Po druhé písni se však našla první odvážná, které se podarilo predvést 7 slov za pul minuty. To povzbudilo ostatní, a tak po tretí písni jiná dobrovolnice predvedla 9 slov za pul minuty, címž zvítezila a získala slíbené CD.

Celkove se koncert vydaril a pekný zážitek si opet mohlo odnést i nekolik malých detí, které celou dobu pozorne poslouchaly a obcas se dokonce i zapojovaly do zpevu.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib