gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.09.2000 Ketkovice 2000 (Drak)    PDF Tisk Email
Reportáže

"Změna je život", toť slova klasika. Celá léta (1995 - 1999) jsem jezdil na festival Setkání. Nejprve bylo v Týnci nad Sázavou, pak se přesunulo na Konopiště. Letos jsem začal hodně jezdit na Moravu, tak jsem změnil svůj zvyk a jel do Ketkovic na řeku Oslavku.

"KETKOVICE 2000 je otevřený festival všem žánrům", jak mi řekl jeho pořadatel Martin "Sam" Lukášek z Ketkovic. "Večer se ale snažím, aby hrála trampská píseň. Na tu jsou zde lidé zvyklí", ještě dodal. Tomu odpovídala i dramaturgie tohoto hudebního setkání.

Vše začalo pátečním countrybálem s kapelou Grilovaná kočka. Toho jsem se ale nezúčastnil, neboť jsem si procházel malebné divoké údolí řeky Oslavky - z Náměště nad Oslavkou přes Ketkovák do Ketkovic. Hlavní bylo až sobotní nesoutěžní vystoupení, které začalo v 17:00. Jako první zahráli dva speciální hosté - zlínská KANÁLKA a ex člen bývalé třebíčské Demolice - písničkář Pavel Pokorný z Třebíče. Obé byla pěkná hudba, leč v hrozných vedrech, jež panovaly na Ketkovickém fotbalovém hřišti, kde se festival konal, to chtělo něco svižnějšího. Tím byla brněnská GRILOVANÁ KOČKA hrající folkrock. V kapele vynikla především zpěvačka Jana Mazourková s pěkným hlubokým hlasem, podobným Jitce Vrbové.Poté zahráli TEMPLÁŘI z Moravského Krumlova, jenž spustili pohodový folk. Překvapilo mne obsazení kontrabasu - zpívající hudebnice Jitka Švédová. Následující brněnský DUFFY spustil něco mezi bigbeatem, folkem a country. Vynikl hlasový duet Pavla Buchty a Evy Lešíkové. Poté nastala sprcha evergreenů v anglickém i českém jazyce v dokonalém podání CLASIC BOURBON SEXTETu z Brna vystřídaná dalšími evergreeny opět brněnského T. E. BANDu. Zatímco první kapela zahrála takový pop + bigbeat, T. E. BANDi spustili líbivý trampský swing. Nechyběly ani Ryvolovky, např. "Poslední mindrák", "Heny" a "Šťastnej tulák". Končili posledním přídavkem od Joe Jégra "Ještě pár dnů". Byl to prostě pravý večerní hudební "nářez". Trampské písni věrná zůstala i FALEŠNÁ KARTA z Nového Města na Moravě. Nejvíce se mi líbily songy "Dopis na vojnu", "Sebevrah" a "Boxer" od Simona s Garfunkelem. Výjimkou z trampské dramaturgie večera (noci) byly brněnské folkrockové RYBY, které přijely bez bicích. Nehrály špatně, leč jsem se těšil na zlatý hřebík do rakve večera - KAPITÁNA KIDA z New Libouchec City. Ten byl pro mne vedle T. E. BANDu a nedorazivšího F. T. Primu lákadlem letošních Ketkovic. Zazněly nejen jeho největší hity, ale i staré trampské prvorepublikové šlágry a písně od jeho oblíbeného Gézy Včeličky (např. "Hoj trampové, piráti"). Jako vždy špikoval jednotlivé kousky mluveným slovem. Byl prostě super, ale hrál dost krátce. Po jeho vystoupení se konal krátký countrybál s kapelou FLÁM a velký sejšn po celém ketkovickém fotbaláku.

Fesťák se mi líbil. Musím napsat, že víc, než Setkání na Konopišti. Nebylo tu sice plno hvězd TFC nebe, ale pěkná a pohodová atmosféra v kamarádském kruhu a o tu mi jde vždy nejvíc!!!


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib