gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.06.2004 Prochladlá Osecká kytara 2004 (Luboš Stranda Stráník)    PDF Tisk Email
Reportáže

V sobotu 5.června ve  14.00 hod vykouklo slunce nad oseckým Autocampem a vypukla soutěž o Oseckou kytaru. Po dvou hodinách zmizelo za mraky a bohužel už nevylezlo. I když hlavní pořadatel Petr Kavka zajistil pro diváky dva veliké stany, příznivci Osecké kytary se zalekli zimy a raději zůstali doma a nechali soutěže chtivé  účinkující hrát jen pro porotu a cca 100 diváků, kteří byli z poloviny samotné kapely. Ovšem to neubralo na pohodě a klidu celé akce a hlavně na hře všech muzikantů.

Soutěžilo se tentokrát ve dvou kategoriích, kapely a písničkáři.

Zvítězili Nestíháme - foto archiv

Po omluvě neúčasti dvou kapel, mezi sebou zápolilo celkem třináct soutěžících. V kategorii písničkář zvítězilo duo NESTÍHÁME z Prahy a v kategorii kapel zvítězili ŠANTRÉ, také z Prahy.  Porota hodnotila ještě nejlepší instrumentální výkon a nejlepší písničku. Za nejlepší písničku si odvezla cenu SIMONA KLÍMOVÁ ze Slaného a za skvělé vokály, kapela zpívající většinou spirituály, GRANDIS Praha. Celkový vítěz Osecké kytary, což bylo Šantré, získal ještě jeden den natáčení zdarma ve studiu MAKAK, který sponzorsky věnoval Český rozhlas Sever Ústí nad Labem.

Ve večerním programu, který se konal po hodinové pauze od 20.00 vystoupil hlavní host z Frýdštejna - DALIBOŘI V ČECHÁCH, po nich hráli  vítězové Osecké kytary 2004 a následovalo folkové vzpomínání v podobě seskupení STRÁNÍKU MIRKEM OŠANCEM. Dále Kavka banda z Oseka a o závěr se postaraly Naspěch z Teplic, kteří byli pozváni co by vítězové Osecké kytary 2003.

Jelikož příští ročník je jubilejní, desátý, rozhodli se pořadatelé Petr Kavka a Luboš Stranďa Stráník, že se bude konat ve dvou dnech. V pátek bude soutěž o písničkářskou trofej a v sobotu o kapelní, takže všichni soutěže chtiví muzikanti z celé republiky mají možnost se po Novém roce hlásit do soutěže o Oseckou kytaru. Podrobnosti naleznou na stránkách časopisu Folk a country a FOLKtime.

Za pořadatele Osecké kytary


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib