gototop
07.02.2022 Ve jménu streamů - rozhovor - díl 1. (Pavel Černý)    Tisk
Rozhovory
V době, kdy bylo velmi nepříznivo k hraní muziky v klubech či na venkovních akcích, našlo se několik hudebníků, kteří se rozhodli bavit své příznivce prostřednictvím živého streamu přes Facebook či Youtube. Někteří se objevili nárazově, jsou tu však i ti, jejichž „skóre“ už má dost vysoké číslo. Jedním z nich je i písničkářka Sára Nová se svým pořadem Spolu. Její počet dílů přesáhl už číslo 100, protože nás baví svou produkcí, až na několik výjimek, každý týden. Jejím dnem je úterý a čas 20 hodin na obou zmíněných sociálních sítích. Jako první jsem se jí zeptal na tři otázky.
1. Jak se na každý streamovaný díl připravuješ?
Sára Nová
Sára Nová
archiv
Moje příprava na vysílání mnohdy začíná už ukončením posledního streamu, protože mám jen týden na to, abych vymyslela aktuální téma toho dílu. Teď mě čeká třeba Valentýn, takže uvažuji nad oblečením, tématickou výzdobou, nad písněmi, které si předchystám, kdyby si fanoušci zrovna nic nepřáli zahrát.
Dál také uvažuji, čím bude stream jedinečný. Hodně mi teď s tím pomáhá i můj přítel, protože má skvělé nápady.
Třeba povídání o nějakém tématu z mé minulosti, nebo poslední dobou pouštím písně, které jsem tvořila s punkovo-rockovou kapelou POD ZÁMKEM v roce 2006 a vypadá to, že se ty písně některým fanouškům i líbí.
Velice ráda bych na každé nové vysílání měla i novou píseň, nebo pohádku na konec streamu, ale ne vždy jsem naladěná na energii své múzy, takže to prostě pokaždé nevychází. Hlavně v zimě mívám každoročně pauzu v tvorbě. Asi je to tím klidovým zimním stavem. Až bude sluníčko krásně hřát, budou vykvétat i písně jako květy na louce.
Poslední dobou mám na své streamovací stěně nalepené fotky z kalendáře minulého roku a ty s velkou radostí během týdne z té stěny opadají, takže je chvilku před vysíláním musím znovu nalepit. Pak přijde na řadu nachystání techniky na vysílání, ohřátí mé oblíbené horké vody, líčení, oblečení, naladění kytary, které dost často stíhám až při vysílání a jdeme na to.
2. Co tě během dlouhotrvající série pořadů nejvíc překvapilo nebo naopak nepotěšilo?
Když jsem s vysíláním začínala, netušila jsem, že se dostanu až ke stému dílu. Kdyby mi to tenkrát někdo řekl, asi bych mu nevěřila. Ale jsem za to velice vděčná svým fanouškům, kteří jsou tak věrní, že je mi moc líto, když nemohu některý týden vysílat třeba kvůli nemoci. Snažíme se teď i vysílání vylepšit po technické stránce, ale dost často zradí třeba připojení internetu, a to mi tu náladu trošku kazí, ale snad to brzy vyladíme a bude to pro fanoušky příjemnější. 
Nedávno mě i překvapil jeden fanoušek, kterého jsem připojila k vysílání a on v přímém přenosu neváhal ukázat …co skrývá v kalhotách, a to jsem pak kvůli němu točila ten díl na třikrát, protože se na mé vysílání dívají i děti a to by bylo dost nevhodné. Od té doby fanoušky do vysílání nepřipojuji, ale rádi o tom vtipkujeme s přítelem.
3. Jakou máš motivaci k dalšímu a dalšímu pokračování?
Největší motivací jsou mi moji fanoušci, protože stále sledují všechny díly a podporují mě. Ty každotýdenní streamy se staly v době zákazu koncertů pro mě hnacím motorem. Nenechají mě v podstatě upadnout do nějaké stagnace a jsem nucena stále tvořit a vymýšlet a to mě moc baví. Občas sice přijdou chmury, kdy si člověk říká, jestli to má všechno nějaký smysl, ale to přichází v každé práci, nebo aktivitě, co člověk vykonává a nejčastěji před nějakým zlomem, změnou nebo stupínkem výš. Těší mě, že mohu trávit čas se svými fanoušky a oni to tolik oceňují. Pro mě jsou ty úterní streamy takovou oázou radosti, kdy se moje radost setkává s radostí ostatních. A protože můj dětský sen byl vždy rozdávat lidem radost, jsem šťastná, že to mohu každý týden prožívat znovu a znovu a žít tak svůj sen, i když zrovna nemohu koncertovat živě.
Toliko k Sáře. A věřte, že přijdou ještě někteří další interpreti. Kdo? Sledujte FOLKktime, jejich slova se zde objeví.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib