gototop
28.03.2022 Ve jménu streamů - rozhovor - díl 8. (Pavel Černý)    Tisk
Rozhovory
Tentokrát není autorem streamů jednotlivec, nýbrž skupina nadšenců pohybující se kolem plzeňského baru Pivotečka. Jejich série nazvaná Hrajeme!Tečka nám představila řadu zajímavých interpretů a kapel. A ve svém počínání určitě chtějí pokračovat. Se svými postřehy přispěl Milan Srvátka.
1. Jak jste se na každý stream připravovali? Jak probíhal výběr účinkujících?
Jedna z upoutávek Hrajeme!Tečka
Jedna z upoutávek Hrajeme!Tečka
Příprava na jednotlivé streamy byla celkem náročná a zabírala nám téměř veškerý pracovní čas od pondělí do čtvrtka. Byla to pro nás spása v době, kdy jsme nemohli provozovat náš pivní bar. Tak jsme proměnili prostory našeho baru Pivotečka v televizní studio a v něm se jednotlivé koncerty odehrávaly. Kuchyňka se stala místností pro zvukaře, prostor před barem byla velká režie a střižna, za barem prostor pro rozhovory a v prvním patře jsme měli grafika, který tvořil komplet titulky, komentáře a celý vizuál, kde také seděla produkce a jednotlivé pořady připravovala. Chtěli jsme, aby tento festival byl multižánrový a jelikož jsme téměř všichni muzikanti, obrátili jsme se zprvu na naše kamarády a sami jsme se svými kapelami do programu také zasáhli. Ale postupem času se nám kapely začaly samy ozývat, a když jsme končili v květnu po více než pěti měsících celou sérii, zůstala nám celá řádka kapel, která se do programu nevešla. Po celou dobu nám velmi často program ovlivňoval covid, protože se nám kapely různě dostávaly do karantény, neustále se měnilo pořadí a sestava samotná. Dvakrát jsme museli vynechat živé hraní a vytvořit náhradní program. Bylo to velmi náročné.
2. Co vás během série dílů mile překvapilo nebo naopak nepotěšilo?
Během celého festivalu Hrajeme!Tečka jsme se v těžké době potkávali s velkou spoustou muzikantů, kteří už dlouho nemohli hrát, a my je naprosto chápali a rozuměli jejich chuti hrát. Překvapilo nás mnohokrát, kolik lidí si udělalo čas a i zpětně si jednotlivé pořady pustili. Ta zpětná vazba byla velmi milá a díky tomu jsme to dělali všechno ještě radši. I proto se nám kolikrát povedly velmi zajímavé díly. Například jeden, který měl být náhradní za vypadlou kapelu, byl krásným propojením hudby a divadla a dostalo se nám pocty ve formě přímého pozdravu známých umělců v čele s panem Jiřím Suchým. Celé to kulturní propojení si myslím dávalo smysl a lidi to moc bavilo.
3. Dočkají se fanoušci dobré muziky nějakého, třeba i občasného pokračování?
Jelikož jsme se díky tomuto projektu ujistili, že celá parta zahrnující zvukařskou část spolku Oupn ér, vizuálně-technickou Stream factory a produkci Pivotečky je ideální tým na tvoření různých akcí, už nějaké streamy proběhly. Teď připravujeme sérii koncertů a akcí na letošní léto, která bude probíhat ve spolupráci se Západočeskou galerií v parku u Zvonu v centru Plzně, a začínáme připravovat velký multižánrový hudební festival Hrajeme!Tečka 2023.
Děkujeme moc a všechny zdravíme a těšíme se na vás. 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib